06
mei

Zijn dit de nieuwe Smart ForTwo en ForFour?

We wisten dat het er aan zat te komen maar de vraag was vooral wanneer, de nieuwe Smart ForTwo en de Smart ForFour. Het was al bekend dat de nieuwe Renault Twingo en deze Smart hetzelfde onderstel zouden delen maar nu is er dan eindelijk meer bekend over het uiterlijk van de auto’s ook al is het lastig te zien door de grote hoeveelheid camouflage.

Smart heeft namelijk een filmpje vrijgegeven van de tests die afgelopen winter plaatsvonden in Zweden. Op de video valt goed te zien hoe de Smart er in grote lijnen komt uit te zien. De nieuwe Smarts zijn in samenwerking met Renault ontwikkeld en daardoor deelt de nieuwe Smart het onderstel met de nieuwe Renault Twingo. Dit betekent dat ook de nieuwe Smart voorzien is van achterwiel-aandrijving en dat de Smart ForFour net iets kleiner zal zijn dan de nieuwe Twingo (lengte: 3,5 meter). De Smart ForTwo zal dezelfde lengte hebben als de huidige Smart waardoor het mogelijk blijft om met twee Smarts in één parkeervak te parkeren.

Ook motorisch zijn er veel overeenkomsten met de Twingo zo zal de Smart beschikbaar worden in een 1.0 drie-cilinder diesel motor met 69 pk en in een 0.9 liter benzine motor met eveneens drie cilinders en net even wat meer paardenkrachten (89 pk).

De nieuwe Smart ForTwo en ForFour worden in het najaar verwacht. Over de prijs, bijtelling en het verbruik is nog niets bekend gemaakt. Zodra hier meer bekend over is dan lees je het uiteraard hier.