09
mei

Wordt mede-eigenaar van het tankstation van de toekomst

Al meerdere malen schreven wij hier over het bedrijf Fastned. Een Nederlandse onderneming die een landelijk dekkend netwerk aan snelladers wil aanleggen langs de hoofdwegen. Vorig jaar verscheen het eerste futuristische snellaadstation langs de A1 bij Amersfoort en sindsdien zijn er nog 7 andere bijgekomen. Om de expansie naar een landelijk dekkend netwerk van tankstations van de toekomst te accelereren heeft Fastned besloten om naar de beurs te gaan.

Nog niet de AEX maar wel de NPEX (Nederlandse Participatie Exchange). Dit is een digitale effectenbeurs voor bedrijven die nog te weinig waarde hebben voor een notering aan de NYSE/Euronext. Het doel van Fastned is om 40 miljoen euro op te halen om daarmee de uitrol van het tweehonderd tellende netwerk van snellaadstations te bekostigen en accelereren. De beursgang staat gepland in juni en sinds vandaag kan er worden ingeschreven op de eerste tranche van 400.000 aandelen met een prijs van € 10,- per stuk.

Er is specifiek gekozen voor de NPEX omdat deze direct contact mogelijk maakt tussen de investeerder en Fastned. Fastned wil samen met de investeerders een hechte community creëren rondom het bedrijf. Bijkomstig voordeel van de NPEX is dat via deze weg, zonder tussenkomst van enige partij, de aandelen kunnen worden uitgegeven. Dit maakt het gehele proces transparant en mede daardoor ook laagdrempeliger voor de investeerders.

Fastned zegt zelf dat het de Shell van de toekomst is maar in plaats van bronnen gebruik te maken die uitgeput kunnen raken maar het gebruik van zonne- en windenergie. Of het zo ver gaat komen is natuurlijk nog maar de vraag want Shell is een wereldwijde speler en voorlopig richt Fastned zich alleen nog maar op de Nederlandse markt. Maar toch biedt deze beursgang ons de kans om op een laagdrempelige manier te investeren in een schonere toekomst. Mocht je geïnteresseerd zijn dan biedt Fastned de mogelijkheid om voor in te schrijven op de eerste tranche aandelen.