13
september

And the winner is… Ford Transit Connect

Terwijl de autobranche zich helemaal richt op IAA in Frankfurt vergeten wij haast dat er in Moskou een andere belangrijke beurs word gehouden. De Comtrans, een beurs voor bestelwagens.

Ook daar worden belangrijke prijzen uitgereikt en eigenlijk is er maar één prijs die telt. Dat is die van ‘International Van Of The Year 2014′. Uit een jury van 24 internationale studenten werd de Ford Transit Connect de grote winnaar.  De ultra compacte bestelwagen van Ford scoorde 130 op een maximum van 163. Het lijkt een trend dat de kleine modellen met de prijzen gaan lopen, want de Mercedes Sprinter strandde pas op de tweede plaats, terwijl de Renault Kangoo derde werd.

“The all-new Transit Connect impressed the jury on a number of fronts, and above all by the fact Ford has succeeded in building a light van with a strong accent on economics – the vehicle is a good answer to the needs of small operators as well as big fleets to reduce the cost of transport of goods,” concludeerde voorzitter Pieter Wieman.

Zoals je in de bovenstaande uitspraak kan lezen roemt de jury met name de zuinigheid van de Transit Connect. En daar liegen ze niet om want de Transit Connect heeft een verbruik van 4.2 liter op 100 km. Mist je de snelheidbegrenzer op 100 km/u instelt. Hierdoor heeft de Transit Connect als enige in zijn klasse slechts 20% bijtelling in 2014.