03
september

Welke nieuwe leaseauto’s te verwachten tijdens de IAA Frankfurt

Volgende week begint de IAA in Frankfurt, de plek waar er een groot aantal nieuwe auto’s voor het eerst aan de wereld zal worden getoond. Wij zouden bijtellingsblog niet zijn als we reeds voor je de meest interessante introducties even voor je op een rijtje zetten:

Interessante leaseauto’s tijdens IAA Frankfurt

 

 • Alfa Romeo Giulietta
  Na heel lang geen nieuws van Alfa eindelijk weer eens een release, alleen zitten we nog wel te wachten op een compleet nieuw model. De Giulietta heeft een facelift gekregen en is beschikbaar met een JTDm 2.0 dieselmotor met  150pk.
 • Audi A3 Ultra
  Audi komt hun zuinigste auto ooit. De Audi A3 1.6 TDI Ultra. De auto waarmee je volgens de officiële metingen 100 km kan rijden op ongeveer 3 liter diesel en slechts 85 gram CO2 uitstoot per kilometer. Dit wordt de bijtellingstopper voor aankomend jaar.
 • BMW i3/i8
  BMW komt met 2 volledig elektrische auto’s naar de IAA. Er is al veel over deze auto’s geschreven en dan vooral het uiterlijk. Wij zijn vooral benieuwd naar de rijeigenschappen en het verbruik van de i3 en de i8. Bijtellingsblog zal hier later nog dieper op in gaan aangezien het is uitgenodigd bij de officiele lancering in Nederland.
 • Ford Mondeo Hybrid
  Ford komt eindelijk met een hybrid de Nederlandse markt op. De Ford Mondeo Hybrid wel te verstaan. In Amerika reed deze auto al een tijdje rond als de Ford Fusion Hybrid. Wij zijn vooral benieuwd of deze auto gaat aanslaan onder de leaserijders in Nederland.
 • Honda Civic Tourer
  Wij schreven hier al eerder over, de Honda Civic Tourer. De auto van Honda die speciaal is gebouwd voor de Europese markt en moet gaan concurreren met de Seat Leon ST, de Megane en de nieuwe Golf Variant. Er zal tevens een hybride variant komen van de Civic Tourer.
 • Mazda3 Hatchback
  Mazda introduceert de Mazda3 Hatchback. De Mazda3 is toch een veel gereden auto in Nederland en zal het daarom ook zeker goed gaan doen. De prijzen van de Skylease variant van de auto liggen wel aan de hoge kant en de auto valt ook niet in een aantrekkelijke bijtellingsklasse (20%). Dus het is afwachten hoe zakelijk rijdend Nederland gaat reageren op deze auto.
 • De nieuwe Mini Cooper
  Mini komt ook met een update van de One en de S naar de IAA in Frankfurt. De facelift van de Mini is niet heel spannend maar zal het gewoon wel weer goed gaan doen. Wij zijn uiteraard benieuwd naar de dieselvariant van de Mini. Maar dat is nog even wachten.
 • Opel Insignia Country Tourer
  Ook hier schreef bijtellingsblog al eerder over.  De Insignia Country Tourer, de auto die moet gaan concurreren met de RXH van Peugeot en de All-Road van Audi. Het is een echte niche auto en onze verwachting is ook dat we deze auto’s niet al te vaak voorbij zullen zien rijden.
 • Peugeot 208 Hybrid (concept)
  Wij zijn erg benieuwd naar de 208 hybrid concept. Aangezien dit een van de eerste echt populaire hybride gaat worden. We kennen uiteraard de Toyota Yaris Hybrid en de Renault Zoe maar dit moet toch echt een van de eerste echte kleinere hybrides worden. Met 2,1 liter per 100 km zou dit een heel interessante auto kunnen worden voor de bewuste leaserijder.
 • Peugeot 308
  Peugeot probeert met de nieuwe 308 marktaandeel van de Golf af te snoepen en wat het uiterlijk betreft denken wij zeker dat ze een kans maken. Van de 308 zal er ook een model komen met 14% bijtelling. Genoeg reden voor Volkswagen om zich zorgen te gaan maken.
 • Seat Leon ST
  Na de introductie van de nieuwe Leon 5- en 3deurs heeft Seat voor het eerst de stap durven zetten naar een station van hun paradepaardje. Zelf noemen ze het de mooiste stationwagen in zijn klasse en wij denken dat ze daar niet helemaal ongelijk in hebben. Deze auto kunnen we al aan het einde van het jaar in showrooms verwachten.
 • Skoda Rapid Spaceback
  De Skoda Rapid is afgelopen jaar gelanceerd en we moeten zeggen dat het een welkome toevoeging was aan het gamma van Skoda. Toch zie je de Rapid nog niet zo veel voorbij rijden. Maar daar gaat de Rapid Spaceback verandering in brengen. Een waardig concurrent van de nieuwe Volvo V40.
 • Volkswagen E-up/E-Golf
  Ja, Volkswagen brengt eindelijk de elektrische Golf en de up! Hier zaten wij al lang op te wachten, dus de verwachtingen zijn erg hoog. Vooral de Golf zal interessant worden als Frans Weekers bepaalt dat elektrische auto’s in de 0% bijtellings categorie blijft.
 • Volkswagen Golf Plus
  We schreven er al eerder over de nieuwe Golf Plus. Niet de meest sexy auto maar zeker een auto met een specifieke doelgroep. Ook deze zal geïntroduceerd worden tijdens de IAA Frankfurt.

Uiteraard ontbreken er een aantal interessante modellen voor de zakelijke rijder want er zijn zoveel introducties tijdes de IAA. Mocht je nog aanvullingen hebben dan horen wij dat uiteraard graag in de reacties hieronder en we willen ook graag weten naar welke introductie jullie het meeste uitkijken.