05
augustus

Weet de Nissan Pulsar de leaserijder te overtuigen? [updated]

Na een aantal jaren niets van Nissan te hebben vernomen in het C-segment, heeft het bedrijf deze week een opvolger van de Almera aangekondigd. Deze nieuwe speler in het C-segment zal de Nissan Pulsar gaan heten. 

Het hoofddoel voor Nissan is om met de Pulsar is de Europese leaserijder over de streep te trekken. Natuurlijk heeft Nissan al de Leaf, de enige c-segment auto met een elektrische aandrijflijn op dit moment. Daar tegenover wil het bedrijf een zuinig betaalbaar laagdrempelig alternatief  bieden voor bijvoorbeeld de Volkswagen Golf en de Ford Focus.

Het uiterlijk oogt vlot maar is niet echt vernieuwend. Ons inziens heeft de voorkant van de Pulsar wat trekjes van de Lexus CT200-h. Wat wel opvallend genoemd mag worden is dat de Pulsar de langste wielbasis binnen het c-segment heeft. Daarmee wordt voldoende ruimte gecreëerd voor de passagiers om ook achterin comfortabel te zitten. Iets wat veel fabrikanten vaak nog over het hoofd zien. Mede door de lange wielbasis is er ook voldoende ruimte in de kofferbak, in totaal 380 liter.

Nissan Pulsar interieur

Motoren Nissan Pulsar

Nissan houdt van simpel en heeft daarom besloten om de Pulsar te leveren met twee verschillende motoren. Een benzine en een dieselvariant. Dat zal de 1.2 DiG-T benzinemotor worden en een 1.5 dCi diesel. Het benzineblok heeft 115 paardenkrachten meegekregen, de diesel moet het met vijf pk minder doen. De CO2 uitstoot van de dieselvariant komt neer op 95 gr/km, waarmee de auto net niet aan de Nederlandse eisen voldoet om binnen de 14 procent bijtelling te vallen. Wat ons betreft toch een minimale eis om de leaserijder te overtuigen van de Pulsar.

Gelukkig voor Nissan zijn in de ons omringende landen de eisen een stuk minder streng en komen kopers daar wel in aanmerking voor fiscale voordelen bij aanschaf van een nieuwe Nissan Pulsar.

Volgend jaar zal de Pulsar hoogstwaarschijnlijk nog met een sterkere dieselmotor, een 1.6 DiG-T met 190 pk, beschikbaar worden. Ook bestaat er een kans dat Nissan de Pulsar zal uitbrengen als Nismo uitvoering met 218 pk.

Updated 5 augustus 2014:

De prijs van de Nissan Pulsar is inmiddels bekend en deze moet de leaserijder toch wel over de streep gaan trekken. De nieuwe Nissan Pulsar is al verkrijgbaar vanaf € 19.920,-. Hiervoor krijg  je de beschikking over een uitvoering met 1.2 DiG-T Visia motor met 115 pk en 190 Nm koppel. De goedkoopste uitvoering van de Pulsar zit dan wel in de 20% bijtellingsklasse.

De dieseluitvoering van de Nissan Pulsar zal de leaserijder meer aanspreken. De auto krijgt een 1.5 liter dieselmotor mee met 110 pk en 260 Nm koppel. Met de uitstoot van 94 gram CO2 per gereden kilometer valt de auto helaas net buiten de 14% bijtelling. De Pulsar diesel is leverbaar vanaf  € 22.690,-