10
december

Vooruitkijken naar de Detroit Auto Show 2014

Helemaal aan het begin van 2014 zal de toon gezet worden door de Detroit Auto Show. Een van de meest toonaangevende autobeurzen ter wereld zelfs nu er nog amper auto’s worden gemaakt in Detroit. Wij kijken graag vooruit naar wat er kan worden verwacht tijdens de Detroit Auto Show.

BMW 2-serie

BMW lanceert de laatste tijd steeds meer nieuwe modellen. Bestond het gamma BMW’s tot voor kort nog maar uit de 3, 5 en de 7-serie, hebben we nu de 1, 2, 4 en 6-serie erbij gekregen. De 2-serie is de nieuwste aanwinst. Zoals je kunt verwachten zit de 2-serie qua formaat precies in tussen de 1 en de 3-serie. Voor de rest kunnen we vertellen dat de auto beschikbaar wordt met een 2.0 liter turbo die we ook vinden in de BMW 328 . Deze motor zorgt voor zo’n 240 pk en 258 NM koppel. Bovenal is het gewoon weer een BMW, geen spectaculair uiterlijk, grote motor en Duitse degelijkheid.

BMW 2-Serie

Cadillac ATS Coupe

Cadillac is een merk dat wij hier niet zo veel zien rijden maar zeker de moeite waard is om een naar te kijken. Als je in Nederland een Cadillac rijdt dan weet je zeker dat je opvalt tussen de eenheidsworst die normaal gesproken gevonden kan worden op de Nederlandse snelwegen. Het enige nadeel van Amerikaanse auto’s is dat ze nog niet echt rekening houden met hoge brandstofprijzen en het milieu. Want een Cadillac ATS Coupe is leverbaar vanaf een 2.0 liter turbo 4-cilinder, de volgende stap is een 2.5 liter 4-cilinder zonder turbo gevolgd door een 3.6 liter V6. Dat betekent veel bijtelling en vooral veel betalen aan de pomp. Misschien een auto die minder interessant is voor de Nederlandse zakelijke rijder maar qua design gaat het er steeds meer op lijken.

Cadillac ATS Coupe

Infiniti Q50 Eau Rouge

Nog zo’n merk dat we in Nederland maar weinig zien rijden. Al moet gezegd worden dat Infiniti bezig is aan een opmars de laatste jaren. Misschien even ter verduidelijking, Infiniti is voor Nissan wat Lexus is voor Toyota, het premium merk. De Infiniti Q50 was al beschikbaar in Nederland maar speciaal ter gelegenheid van de samenwerking van Infiniti met Sebastiaan Vettel en het Red Bull team komen ze met een afgeslankte variant van de Q50. Deze is vernoemd naar de bekende bocht op het circuit van Spa Francorchamps te België.

Infiniti Q50 Eau Rouge

Toyota Supra Concept

Dit is een concept die we je niet willen onthouden. Toyota maakt normaal gesproken niet de meest in het oog springende auto’s maar deze concept van de Supra ziet er wel heel vooruitstrevend uit. Wow wat heeft Toyota zijn best gedaan op het uiterlijk. Uiteraard betreft het hier een concept auto, maar wij zien deze auto heel graag in ontwikkeling gaan. Het is natuurlijk niet echt een auto geschikt voor de leasemarkt maar ook de leaserijder mag af en toe wegdromen.

Toyota Supra Concept