11
januari

Vooruitblik: Detroit Motor Show 2015

Het beursseizoen trapt dit jaar wederom af in het de autostad van Amerika Detroit. Ondanks dat de stad zo goed als failliet is, ademt het benzine en brullende motoren. 

De Detroit Motor Show is een beurs die voornamelijk gericht is op de Amerikaanse markt. Minder interessant voor ons Europeanen. Toch is er nog wel genoeg nieuws te melden uit Detroit. Wij kijken even vooruit welke releases ons staan te wachten.

Audi Q7

De pers mocht al even ruiken aan de auto maar in Detroit wordt de Audi Q7 voor het eerst in levende lijven aan de wereld getoond. De Audi Q7 is de eerste VAG auto die op het nieuwe MLB platform staat. Dit platform werd voorheen gebruikt door alle VAG merken maar zal per 2015 exclusief gebruikt worden door Audi en Porsche. De verwachting is dat de nieuwe Porsche Cayenne ook gebruik zal gaan maken het vernieuwde MLB platform.

De nieuwe Audi Q7 is ongeveer 300 kilo lichter dan zijn voorganger. Deze gewichtsbesparing komt door het gebruik van aluminium in het frame van de auto.Mede hierdoor is de Audi Q7 23% zuiniger dan zijn voorganger. Bij lancering is de Audi Q7 alleen leverbaar met 3.0 TDI diesel motor. Pas later zal de auto beschikbaar worden als benzine en als plug-in hybride.

Audi Q7 2015

Chevrolet Volt

Chevrolet komt naar Detroit met de nieuwe Chevrolet Volt. Chevrolet is het merk dat vanaf eind 2015 niet meer in Nederland zal worden verkocht. Toch is de introductie van de Volt wel interessant nieuws. Waar Chevrolet deze auto als Volt verkoopt kan Opel deze auto gaan aanbieden als de nieuwe Ampera. De Opel Ampera was in 2012 en 2013 een goed verkopende auto vanwege de fiscale voordelen. Het is nog niet zeker of deze auto naar Europa komt maar het is reden genoeg om de introductie goed in de gaten te houden.

Mercedes-Benz

Mercedes staat er om bekend dat het groots uitpakt tijdens de Detroit Motor Show 2015. Een van de weinige merken die ook een speciaal gedeelte van de show gebruikt voor de Europese markt. De Mercedes-Benz GLE Coupe moet de nieuwe BMW X6 killer gaan worden. Mercedes heeft ook aangegeven dat de M-klasse gaat verdwijnen en dat daar de GLE voor in de plaats komt. De GLE coupe is de eerste release. In april komt het merk met de gewone GLE.

Naast de GLE Coupe komt het merk ook met de nieuwe CLA shooting brake naar Detroit. Dit model zal in de loop van januari geïntroduceerd worden op de Britse markt, in Nederland zullen wij moeten wachten tot maart.

Mercedes GLE Coupe

Volkswagen

Volkswagen komt hoogstwaarschijnlijk met een nieuw SUV/crossover concept naar Detroit. Iets compleet nieuws. Geruchten gaan dat de concept tussen de Tiguan en de Touareg moet komen en dat deze als vijf- of zevenzitter beschikbaar wordt. Het blijft nog even mysterieus wat we kunnen verwachten.

Volvo

Onverwachts maakt Volvo toch zijn opwachting op de Detroit Motor Show 2015. Volvo heeft aangegeven meer in te gaan zetten op andere marketing kanalen dan beurzen. In Detroit introduceert Volvo ’s werelds eerste crossover sedan, de Volvo S60 Cross Country. De auto zal veel overeenkomsten hebben met de Volvo V60 Cross Country  die het merk afgelopen jaar aan het grote publiek liet zien.

Volvo S60 Cross Country