02
mei

Volvo XC90 T8 Twin Engine – Groots rijden met 7% bijtelling

De nieuwe Volvo XC90 T8 Twin Engine is de Mitsubishi Outlander van 2015. Deze auto zal aankomende maanden als warme broodjes over de toonbank gaan bij menig Volvo dealer. Wie had gedacht dat Volvo het voor elkaar zou krijgen om de CO2-uitstoot van de XC90 terug te kunnen brengen tot onder de 50 gr/km.

Het merk is daarbij een van de eerste in dit segment die de auto zo weet te prepareren zodat de auto in aanmerking komt voor 7% bijtelling. Audi heeft al enige tijd geleden de Audi Q7 Hybrid aangekondigd maar of deze auto nog dit jaar op de markt komt is onbekend. Vanaf 2016 wijzigt het bijtellingsstelsel en zal de bijtelling verdubbelen naar 15% bijtelling, wat ook niet onverdienstelijk is.

Toen de XC90 T8 werd aangekondigd waren wij al onder de indruk van de bijtelling van 14%. De engineers van Volvo hebben de afgelopen tijd niet stil gezeten en hebben deze zevenzitter voorzien van een nieuwe elektromotor en hebben de auto verder getuned zodat de CO2-uitstoot nog verder werd teruggebracht. Hulde voor deze technici!

Zoals de type aanduiding van de Volvo XC90 T8 al aangeeft is de SUV voorzien van twee motoren. De 2.0 liter benzine motor is samen met de elektromotor goed voor 407 pk en een koppel van 640 Nm. Dit zorgt er mede voor dat de Volvo XC90 T8 Twin Engine onder de 6 seconde naar de 100 km/u sprint.

Het zal wel dringen worden bij de dealer want de Volvo XC90 T8 Twin Engine is al zo goed als uitverkocht voor dit jaar.