06
november

Volvo V40 nog steeds populairst onder leaserijder

De zakelijk rijder is verantwoordelijk voor de groei in de verkoop van nieuwe auto’s. Dat schreven wij van de week al. De cijfers van Aumacon i.s.m. VWE bevestigen dit nog maar eens. 

Gisteren zijn deze cijfers naar buiten gebracht. In oktober zijn er 11,3% auto’s meer geleased dan dezelfde periode vorig jaar. Het afgelopen kwartaal liet al een kleine plus zien. In oktober zet deze trend zich voort. Uiteraard ligt hier de aanscherping van de CO2 norm per 1 januari 2014 ten grondslag. Want wie nog gebruik wil maken van 14% bijtelling de aankomende jaren moet voor die tijd een nieuwe auto besteld hebben. Hoogstwaarschijnlijk zullen daarom in het eerste kwartaal 2014 de leasecijfers weer dalen.

Uit de cijfers blijkt dat Volkswagen nog steeds het populairste merk is wat betreft lease. Maar dat het ten overstaan van vorig jaar toch een 40% minder auto’s heeft geregistreerd. Op de tweede en derde plaats staan Renault en Ford. Die ook beide een daling laten zien ten opzichte van vorig jaar. Misschien niet heel toevallig maar Volvo neemt inmiddels de vierde plaats in en is een van de weinige merken in de top 10 die een groei laat noteren. Volvo heeft 17% meer auto’s geregistreerd ten opzichte van vorig jaar.

Opvallende andere stijgers in de lijst zijn Kia, Mazda en Chevrolet. Vooral van Mazda wordt verwacht dat ze nog meer gaan groeien. Met de introductie van de Mazda 3 en 6 komt Mazda de leaserijder aardig tegemoet.

Maar de populairste auto van dit moment is de Volvo V40. Je kunt er ook eigenlijk niet meer omheen. Op iedere hoek van de straat staat er wel een. Zeker de zakelijk rijder die dagelijks op de weg zit, komt hem meerdere keren tegen. In oktober heeft Volvo er 695 weten te registreren. Op de voet gevolgd door de Renault Megane Estate, die vorige maand nog weggezakt was uit de top 3, met 687 registraties.

Top 10 leaseauto’s oktober 2013

Zoals te zien valt in onderstaande top 10, staat ook de Volvo V60 in de top 10 meest geleasede auto’s. Waardoor Volvo in de top 8 als enige merk vertegenwoordigd is met 2 modellen. Volkswagen doet het over de hele breedte goed met 3 modellen in de top 10. Een opvallende verschijning in de top 20 is de Toyota Auris TS. Deze weet met 192 registraties in oktober mooi op de 14de plek te nestelen.

  1. Volvo V40
  2. Renault Megane Estate
  3. Volkswagen Golf
  4. Ford Focus Wagon
  5. Skoda Octavia Combi
  6. Renault Clio
  7. Volvo V60
  8. BMW 3-serie
  9. Volkswagen up!
  10. Volkswagen Polo