13
december

Volvo geeft sneak preview van Concept XC Coupé

In aanloop naar de Detroit Auto Show komt er al heel wat nieuws naar buiten. Om de buzz rondom een nieuwe introductie zo groot mogelijk te maken probeert de persafdeling van de verschillende automerken ons altijd lekker te maken met previews van wat wij op de beurs gaan zien. Zo ook Volvo.

Van de week keken wij al vooruit naar wat er verwacht kon worden tijdens de Detroit Auto Show voor de zakelijke rijder. Volvo doet hier ook een duit in het zakje en teased ons met het eerste filmpje van een nieuwe conceptauto genaamd Concept XC Coupé. De Volvo Concept XC Coupé  is een compacte cross-over die wel iets wegheeft van de huidige Volvo C30 alleen staat deze een stuk hoger op zijn wielen.

De Concept XC Coupé toont samen met de Concept Coupé, die Volvo tijdens de Frankfurt Motor Show in september al aan de wereld liet zien, de een blik in de designlijn die Volvo in de nabije toekomst zal gaan voeren. Het design stapt in zekere zin af van wat we de laatste tijd van Volvo hebben gezien en ziet er meer futuristisch uit. Vooral de koplampen springen in het oog. Nu zijn we dat futuristische wel gewend bij concept auto’s, toch hebben wij het gevoel dat deze concept niet ver van het productiemodel afstaat. Het is misschien even wennen, net zoals bij de huidige V40, maar op een gegeven moment dringt het design tot je door en begin je het zelfs mooi te vinden.

Wij zijn vooral benieuwd naar de première tijdens de Detroit Auto Show en op welke termijn we de XC Coupé in de showroom kunnen verwachten. Tot die tijd moeten we het doen met onderstaande teaser: