12
november

Volvo CEO maakt melding van Volvo XC40

Groot nieuws uit Zweden/China. Volvo heeft namelijk vandaag aangekondigd dat er een crossover komt van hun meest verkopende leasebak in Nederland. De V40 wordt hoger op zijn poten gezet en krijgt het welbekende XC stempel mee.

Het zat natuurlijk al een tijdje in de pijplijn maar vandaag is het nieuws dat officieel bekend gemaakt. Volvo komt met de Volvo XC40. Het Zweedse merk ziet namelijk de groei naar SUV’s stijgen en heeft zelf nog geen model in het segment waar de Nissan Juke en Renault Captur hoogtijdagen beleven. Logische stap dus dat het merk met een XC40 komt.

De kans is heel aannemelijk dat de nieuwe XC40 gebaseerd wordt op het nieuwe CMA platform dat in samenwerking met Geely is gemaakt. Het compact modular architecture platform zal ook gebruikt gaat worden voor de introductie van het vernieuwde wagenpark van Volvo. Binnen 4 jaar wil Volvo alle bestaande modellen vernieuwd hebben pas na die tijd gaat Volvo verder kijken naar uitbreiding. Het is dus nog wel even wachten op de nieuwe Volvo XC40.

Het uiteindelijke doel is om 3 verschillende modellijnen te hebben. De 40, 60 en de 90 lijn. Van ieder model zal er een sedan, een station en een SUV komen tevens moet er ook een plugin hybrid variant van elk model beschikbaar worden. Nadat alle drie de modellijnen winstgevend zijn, dan wordt er pas verder gekeken naar cabrio’s en coupés.