02
maart

Volkswagen Sport Coupé Concept GTE opvolger Volkswagen Passat CC

De Autosalon van Geneva is nu echt losgebarsten. Zojuist presenteerde Volkswagen de Sport Coupé Concept GTE. De beoogde opvolger van de Volkswagen Passat CC. De Volkswagen Sport Coupé Concept GTE is ook voorzien van de nieuwe designtaal die Volkswagen wil doorvoeren in alle aankomende modellen.

De Volkswagen Sport Coupé Concept GTE is een vierdeurs coupe die in alle dimensies groter is dan zijn voorganger de Passat CC behalve de hoogte. Volkswagen wil zich met de Volkswagen Sport Coupé Concept GTE dan ook meer gaan concurreren met de 5-serie van BMW, de Audi A6 en de Mercedes-Benz E-klasse. Daarnaast is het opvallend dat Volkswagen heeft gekozen voor een achterklep in plaats van een normale achterbak.

De drie letters GTE‘  toveren een glimlach op het gezicht van de leaserijder want dat betekent dat de Sport Coupé Concept GTE uitgerust is met een plug-in hybride aandrijflijn. Waardoor de uitstoot van de auto beperkt blijft en we mogen verwachten dat de Sport Coupé Concept GTE in een gunstig bijtelling segment komt. De hybride aandrijflijn wordt gecombineerd met een 3.0 liter direct ingespoten TSI blok. Tezamen goed voor 374 pk, en een sprint naar de 100 km/u van rond de 5 seconden.

De accu van de Sport Coupé Concept GTE worden centraal onderin de auto geplaatst en is goed voor een bereik van 50 kilometer. Gecombineerd met de verbrandingsmotor is de Sport Coupé Concept GTE in staat om 1.200 kilometer te rijden zonder te hoeven tanken. Het verbruik van de Volkswagen Sport Coupé Concept GTE is misschien nog wel het meest nieuwswaardig. De auto zou volgens de fabriek een verbruik hebben van 2 liter per 100 km (1 op 50 km). Iets wat we van een auto met dit formaat en een dergelijke motor nog niet eerder hebben gezien.

De binnenkant van de Volkswagen Sport Coupé Concept GTE moet een waar lcd-paradijs zijn. De cockpit is voorzien van een 12-inch scherm wat de analoge meters moet gaan vervangen. Het middenconsole is uitgerust met een 10-inch touchscreen en ook de passagiers achterin hoeven zich niet te vervelen met ieder een 10.1-inch scherm dat gemonteerd is in de hoofdsteun.

Groot nieuws dus van Volkswagen uit Genève. Het is nog onbekend of de Sport Coupé Concept GTE ook in deze vorm in productie wordt genomen maar het is in ieder geval iets om naar uit te kijken.