15
januari

Volkswagen Passat Bluemotion Concept

De Volkswagen Passat, zowel aan deze kant van het water als aan de andere kant, een van de meest verkopende auto’s van Volkswagen. Volkswagen heeft voor Detroit een concept meegenomen van de de Passat Bluemotion. Ook in Amerika is de zuinigere auto steeds meer in trek!

Wij zijn al jaren bekend met de Bluemotion serie van Volkswagen. De auto’s zijn zo afgesteld dat ze het maximale halen uit de motor met het minste brandstofverbruik. Wat is er dan anders aan deze Passat? Het speciale aan deze Passat is dat er een nieuwe techniek wordt gebruikt genaamd: Active Cylinder Technology. De naam zegt het al, zodra de motor denkt dat het niet nodig is zal cilinder 2 en 3 worden uitgeschakeld om zodoende brandstof te besparen. Volkswagen claimt hiermee de eerste te zijn die deze techniek gebruikt op een vier-cilinder motor.

De combinatie van de Active Cylinder Technology met het start-stop systeem en de dubbele versnellingsbak, geeft de Passat een verbruik van zo’n verbruik van 5,6 liter per 100 km wat voor zo’n auto lang niet gek is. Volkswagen zegt wel dat het hier gaat om een concept maar deze auto is zo goed als klaar voor de showroom. Wij verwachten dus binnen enkele weken een aankondiging van Volkswagen komt dat deze Passat in productie wordt genomen.