02
juni

Volkswagen komt met de Premium Golf Edition

De Volkswagen Golf bevindt zich al jaren hoog in de top 10 lijst van leaseauto’s. Als je op zoek bent naar een leuker uitgevoerde Volkswagen Golf, dan wordt de auto vaak direct een stuk sportiever. Leuk natuurlijk maar wij kunnen ons voorstellen dat niet iedereen op zoek is naar een sportieve auto.

Volkswagen grijpt het veertigjarig bestaan van de Golf aan om hier verandering in aan te brengen. Tijdens het AMI Leipzig automotive event introduceert het merk namelijk de nieuwe Volkswagen Golf Edition.

Wat direct opvalt aan de Golf Edition is het mooie Alcantara lederen interieur. Niet alleen de stoelen zijn van leer ook de binnenzijde van de deur heeft grote stukken bruin alcantara leer meegekregen. Het geeft de Golf direct die premium uitstraling waar het merk zo naarstig naar op zoek was.

Naast het lederen interieur zijn er Xenon koplampen gemonteerd en heeft de auto 17-inch ‘Singapore Style’ lichtmetalen velgen meegekregen. De achterramen zijn geblindeerd en de dorpellijsten zijn verlicht.

Volkswagen Golf Edition 2014
Qua uitrusting doet Volkswagen er een schepje bovenop. De Volkswagen Golf Edition wordt standaard uitgerust met het Composition Media Infotainment systeem, het light en sight pakket. Laatstgenoemde pakket geeft de Golf; adaptive cruisecontrol, automatische verlichting, ruitenwissers met regensensoren en Blind Spot detection.

Prijzen zijn nog niet vrijgegeven en het is ook nog onbekend wanneer we deze auto mogen verwachten. Wij weten in ieder geval zeker dat deze auto bij de zakelijke rijder in de smaak gaat vallen. Helemaal als deze verkrijgbaar wordt in een Bluemotion uitvoering.