08
september

Volkswagen Golf Sportsvan, de sportieve opvolger van de Golf Plus

Spraken we vorige week al over de nieuwe Golf Plus die gelanceerd wordt tijdens de IAA aankomende week in Frankfurt. Komt vandaag het persbericht naar buiten dat Volkswagen de opvolger van de Golf Plus een andere naam heeft gegeven, de Volkswagen Golf Sportsvan wel te verstaan.

De naam doet het al vermoeden, de auto wordt een stuk sportiever en moet het midden doen tussen een hatchback en een mini-van in een sportief sausje. Het sportieve is voornamelijk af te zien aan het nieuwe uiterlijk van de auto. De nieuwe Golf Sportsvan is langer dan de normale Golf en weer net iets korter dan de Golf Variant en 134mm langer dan zijn voorganger de Golf Plus. Ook in de breedte is deze auto 48 mm aangekomen ten opzichte van zijn voorganger.

De nieuwe Golf Sportsvan zal met 6 verschillende motoren worden geleverd waaronder natuurlijk ook de vertrouwde 1.6 TDI Bluemotion met een uitstoot van 95 gram CO2 per km. Met een verbruik van ongeveer 3,7 liter per 100 km zal dit de leaseprijs alleen maar ten goede komen. Wat deze auto alleen maar aantrekkelijker zal maken voor de leaserijder.

Maar afgezien van het uiterlijk is de auto niet echt veel sportiever dan zijn voorganger. De grote vraag is ook of de auto waarom de auto de naam ‘Sportsvan’ heeft meegekregen. Zijn voorganger had nog een naam die de doelgroep aansprak, namelijk de Golf plus. De doelgroep, toch de 55+er die op zoek is naar een auto met een iets hogere zit, is niet op zoek naar een heel sportieve auto maar meer naar normale auto.

De Volkswagen Golf Sportsvan wordt nu nog conceptmodel genoemd. Verwacht wordt dat we deze wel al aankomend jaar bij de dealer mogen verwachten.