18
november

Volkswagen CrossBlue Coupe, kijkje in de toekomst?

Van de week gaat de L.A. Autoshow van start en in aanloop naar dit evenement komen de verschillende fabrikanten naar buiten met hun nieuws. Volkswagen toont tijdens de Autoshow de laatste variant van de Crossblue Coupe. Een auto die al eerder is geïntroduceerd in Detroit en Shanghai.

Enige verschil met de laatste twee auto shows is dat er wederom een aantal wijzigingen zijn doorgevoerd aan de Crossblue Coupe. Er wordt zelfs aangegeven dat deze auto al dicht op de productieversie van de daadwerkelijke auto. Een beslissing omtrent de daadwerkelijke productie datum is verschoven naar volgend jaar. Maar dat deze auto er gaat komen staat vast.

De Crossblue Coupe is 5-zits SUV concept gebaseerd op het MQB platform. Dit Modular Querbaukasten platform kennen we van de Audi A3, de Golf 7 en de Skoda Octavia. Dit zou de eerste SUV worden die op basis van het MQB platform zou worden ontwikkeld. De Volkswagen Crossblue Coupe zou ook het eerste hybride model zijn dat gebaseerd is op het MQB platform. De concept die getoond wordt tijdens de L.A. Auto show is voorzien van een TSI motor in combinatie met 2 elektromotoren, die gezamenlijk zorgen voor 415 pk en een topsnelheid van ongeveer 240 km/u. Ondanks deze topsnelheden zou de Crossblue Coupe goed zijn voor een verbruik van ongeveer 1 op 30 (3,36 liter per 100 km) wat indrukwekkend genoemd mag worden voor een SUV.

De elektro motoren hebben een actieradius van 20 km met een topsnelheid van 120 km/u. De combinatie van de TSI motor en de elektromotoren moet goed zijn voor een actieradius van 915 km. Maar het is bijvoorbeeld wel heel goed mogelijk om boodschappen te doen op de elektromotor van de auto want een ritje heen en terug naar de supermarkt is als je in de randstad woont nooit meer dan 10 km.

Aangezien de auto wordt gebouwd op basis van het MQB platform heeft Volkswagen de mogelijkheid om een grote keuze aan motoren die gemonteerd kunnen worden in de Volkswagen Crossblue Coupe. Alle benzine, diesel en zelfs aardgasmotoren die nu al te vinden zijn in de Golf 7 of de Seat Leon.

Als we Volkswagen moeten geloven dan geeft de Crossblue Coupe ook een kijkje in de toekomst op het gebied van het design dat wij de aankomende jaren van Volkswagen kunnen verwachten. Dat valt zeker niet tegen.