29
juni

Volkswagen Caddy krijgt nieuwe neus en interieur

De huidige Volkswagen Caddy was alweer toe aan een tussentijdse update. De auto die al jaar-en-dag aan de top staat in het bestelautosegment krijgt van Volkswagen een gefacelifte neus en een update aan het interieur.

Het was al bekend dat deze upgrade er aan zat te komen. Het huidige model is dan ook  al sinds 2010 verkrijgbaar.

Het dashboard heeft een makeover gekregen. In lijn met het overige modellengamma krijgt de nieuwe Volkswagen Caddy een hoekiger dashboard boven de cockpit. Tevens zijn de knoppen in het middenconsole hoger geplaatst en zijn de ronde luchtinlaten vervangen door rechthoekige.

Het zijn allemaal kleine wijzigingen in tegenstelling tot de neus die een facelift krijgt en de achterkant van de auto waar ook het één en ander gaat veranderen. Helaas is op de foto’s nog niet goed zichtbaar welke wijzigingen Volkswagen gaat doorvoeren aan de Caddy.

Ook onder de motorkap zullen er wijzigingen worden doorgevoerd. Het valt in de lijn der verwachting dat Volkswagen kiest voor kleinere motoren met een lage CO2 uitstoot. Hopelijk gaan we dan ook voor het eerst een bestelauto van Volkswagen zien die in het 20% bijtellingssegment valt. Dat zou voor de zakelijke markt een welkome verrassing zijn.

Met dank aan Carscoops voor de foto’s: