27
augustus

Volkswagen Caddy Bluemotion, de zuinige & milieuvriendelijke bestelauto

Vorige week hadden we het nog over de Dacia Dokker Van als de bestelauto die de aankomende tijd in onze ogen het straatbeeld zal gaan vullen. Komt deze week Volkswagen met het bericht dat er een Volkswagen Caddy Bluemotion zit aan te komen en dat we deze nog dit jaar bij de dealer kunnen verwachten.  Ook dit nieuwe model zal zoals de Golf Plus worden gelanceerd tijdens de IAA in Frankfurt.

Wat is er al over de Caddy Bluemotion bekend? Nou, Volkswagen heeft zijn  best gedaan om de Caddy een stuk zuiniger te maken. De Caddy is voorzien van een 1.6 TDI motor, die ook in de normale versie zit. Alleen heeft Volkswagen de Bluemotion voorzien van een start/stop systeem, een regeneratief remsysteem, banden met lage rolweerstand en de auto is in zijn geheel een aantal mm verlaagd. Dit alles zorgt er voor dat de Caddy Bluemotion Combi een verbruik heeft van ongeveer 1 op 22 met een CO2 uitstoot van 117 gr/km. De personenversie heeft een tiende meer nodig per 100 km en stoot ook 2 gram per 100 km meer uit. Het verschil qua uitstoot met de normale Volkswagen Caddy is 22 gr/km wat aanzienlijk genoemd mag worden.

De afmetingen ten opzichte van het normale model zijn gelijk gebleven. Het laadvermogen is maximaal 741 liter en de laadruimte is 3,2 m3. Volkswagen heeft speciaal voor de Bluemotion variant speciale aerodynamische wieldoppen, wij zijn benieuwd wat de winst is van deze wieldoppen dat Volkswagen ze speciaal benoemt!

Bijtelling

Met z’n 117 of 119 gr/km CO2 uitstoot komt de Volkswagen Caddy Bluemotion net zoals de Dacia Dokker Van in de 25% bijtelling categorie. In dit geval dus niet veel interessanter. De prijzen van Caddy zijn nog niet bekendgemaakt en worden in de loop van september verwacht. Maar wat zeker gezegd kan worden is de dat de vanaf prijzen vele malen hoger zullen liggen dan de Dacia Dokker Van.