12
november

Verzeker je 0% bijtelling

Stel je voor je hebt nog net voor het einde van het jaar die praktische hybride of die mooie elektrische auto gekozen als leaseauto. Zodat je nog heerlijk kunt genieten van 0% bijtelling tot 2019. Word je in de eerste week van januari aangereden omdat het glad was. 

Gelukkig is het alleen maar schade aan de auto en gelukkig geen persoonlijk letsel. De auto is verzekerd dus daar komt wel een nieuwe voor in de plaats. Alleen waar even niet aan wordt gedacht is dat er dan ineens wel bijtelling moet worden betaald voor dezelfde auto. Dat is balen, je had net die ene uitvoering gekozen waardoor de auto eigenlijk te duur was maar omdat er geen bijtelling betaald werd, toch haalbaar werd. Dat betekent dus en een stap terug qua auto en nog eens 4 of 7% bijtelling gaan betalen, terwijl iemand anders tegen je aan is gereden. Het is niet eerlijk.

Zo dacht Bovemij financiële diensten er ook over en komt met een verzekering die per jaar € 225,- uitkeert op het moment dat uw hybride of elektrische auto gestolen of total loss is. Deze verzekering speciaal voor de zakelijke rijder kost ongeveer € 89,- per jaar (exclusief assurantiebelastingen). De verzekering moet gecombineerd worden met een Bovag Plus verzekering.

Wij twijfelen of veel zakelijke rijders gebruik zullen maken van deze verzekering. Maar het is goed dat een verzekering in dit gat springt. De premie is in onze ogen wel aan de hoge kant en de uitkering aan de lage kant. Waardoor dit een drempel zou kunnen opwerpen. Daarbij zijn het kosten die de zakelijk rijder zelf zal moeten maken en de werkgever waarschijnlijk niet zal vergoeden.