16
januari

Vernieuwde BMW 1 Serie ook met 20 procent bijtelling

BMW heeft de 1 Serie gefacelift en de 116d, 116d EfficientDynamics Edition, 118d en 120d komen in aanmerking voor 20 procent bijtelling.

BMW heeft de grille, voorbumper en achterzijde van de 1 Serie zijn flink gerestyled en het interieur aangepast. De 116i heeft nu een driecilindermotor met 109 pk, de 116d een driecilindermotor met 116 pk. Daarnaast kreeg de topversie M135i er 5 pk bij (nu 326 pk). Naast de basisversie is te kiezen uit de uitvoeringen Model Essential, Model Sport, Model Urban en Model M Sport.

Net als de 118d en 120d is ook de M135i te koppelen aan xDrive-vierwielaandrijving. Opties zijn adaptieve schokdemping, M Sport wielophanging, Variable Sport Steering en een M Sport remsysteem. Een bandenspanningsweergavesysteem is voortaan standaard.

Tot de optionele bestuurdersassistentiesystemen van BMW ConnectedDrive behoort voorts radar gestuurde Active Cruise Control met Stop & Go functie. De nieuwste generatie Parking Assistant is niet alleen meer een meester in het fileparkeren, maar parkeert de 1 Serie nu ook geheel automatisch haaks op de weg in. Voorzieningen als de Driving Assistant, achteruitrijcamera en het Speed Limit Info systeem met No Passing Info zijn eveneens als optie beschikbaar.

De vernieuwde 1 Serie staat vanaf 28 maart in de showroom en is medio februari te bestellen.