02
oktober

Twizy Cargo: ideaal voor de plaatselijke pizzakoerier

Tijdens onze eerste rijtest met de Renault Zoe trokken wij de aandacht van menig publiek. Wil je nog meer opvallen dan bied Renault de Twizy ook een bestelvariant aan met een koffer van zo’n 180 liter. De plaatselijke koeriersdienst wrijft al in zijn handjes bij het aanschouwen van de Twizy Cargo.

De Twizy heeft de looks. En laat eens eerlijk zijn, elektrische auto’s oogden erg saai en gaven het elektrisch rijden geen sexy imago. Dat veranderde toen de Twizy kwam. We zijn nu anderhalf jaar verder en Renault brengt nu de Twizy Cargo uit, die trouwens zijn primeur beleeft op de vakbeurs Ecomobiel van 8 en 9 oktober in Ahoy.

Twizy-1

Dankzij het verwijderen van de tweede zitplaats achter de chauffeur weet Renault zo’n 180l (max 75 kg) plaats voor bagage te creëren in de Renault Twizy. Dankzij een deurtje achteraan kan je gemakkelijk aan je opgeborgen spullen. Inderdaad, je spullen krijgen een volwaardige deur terwijl jij in de wind zit.

Twizy-2

De Twizy Cargo is geheel elektrisch. Voor koeriersbedrijven is de Twizy een goed alternatief om de hoge brandstofprijzen te omzeilen. En met een volle batterij heb je een bereik van ongeveer 80 km. Genoeg bereik voor de pizzakoeriers om een elke avond warme pizza’s rond te brengen. Prijzen beginnen bij € 6.603,- excl. BTW.