10
november

Tweedehands Tesla Model S in opkomst

De tweedehands markt van Tesla Model S is maar heel beperkt. De eigenaren van de auto zijn meestal zo tevreden dat deze auto nog maar beperkt wordt aangeboden. Als er tweedehands Tesla’s worden verkocht dan zijn het over het algemeen roadsters. Maar daar kan op korte termijn wel eens verandering in komen.

Door de komst van de nieuwe Tesla Model S P85D zullen eigenaren van het huidige model geneigd zijn de overstap te maken naar de vier wiel aangedreven variant. Deze auto biedt naast vier wiel aandrijving zo veel extra’s dat je als early adaptor niet kunt achterblijven. Mede hierdoor ontstaat er ook meer aanbod op de tweedehands markt waardoor ook mensen die niet een ton hebben liggen een Tesla kunnen kopen.

Wat is een tweedehands Tesla Model S waard?

De prijs van een tweedehands Tesla Model S is sterk afhankelijk van de hoeveelheid kilometers er met de auto is gereden. Volgens de berekening die Teslarati heeft gemaakt zou eende inruilwaarde van een tweedehands Tesla Model S tussen de 55 en 75.000 dollar moeten zijn. Dan mag de auto maar tussen de 20 en 25.000 kilometer per jaar hebben gereden. Heeft de Tesla Model S rond de 40.000 kilometer dan zakt de inruilwaarde naar $ 49.000,- ofwel € 40.000,-.

De reden dat de waarde van de auto zo snel daalt heeft meerdere redenen. De waarde van een auto daalt in de eerste jaren het meest. Daarbij komt ook nog eens dat Tesla zelf een lage  inruilwaarde geeft voor de Model S. Dit doen ze om de tweedehands markt te voeden met auto’s. Het is daarom ook aan te raden om de Tesla Model S zelf te verkopen want dat zal de hoogte inruilwaarde opleveren.

Het huidige aanbod Tweedehands Tesla’s in Nederland is erg beperkt. Op Gaspedaal worden er op het moment van schrijven zo’n 16 aangeboden waarvan het merendeel nog nieuw is. De prijzen van een tweedehands Tesla Model S varieren tussen de € 60.000,- en € 120.000,-. De prijs van een tweedehands Tesla Model S is nu nog aan de hoge kant aangezien het aanbod nog beperkt is. De verwachting is dat deze de aankomende tijd zal gaan dalen. Wat tevens voor een daling van de tweedehands prijs van een Tesla Model S gaat zorgen, is dat de auto steeds minder exclusief wordt. Zag je eerst sporadisch een Tesla rijden, is de auto nu al niet meer weg te denken van de Nederlandse snelwegen.