13
augustus

Toyota Mirai gaat 66.000 euro kosten in Europa

Toyota pakte dit jaar groots uit tijdens de AutoRAI met de Mirai. De Toyota Mirai is de waterstof opvolger van de Toyota Prius. Nu zijn de eerste vijf Mirai’s naar Europa verscheept en is het afwachten totdat de eerste Mirai op de openbare weg wordt gespot.

Helaas is Nederland niet een van de eerste landen waar de Mirai beschikbaar zal worden. De verkoop van de Toyota Mirai is beperkt tot Duitsland, Engeland en Denemarken. Daar is de infrastructuur voor het tanken van waterstof op orde. Toyota heeft een verwachting uitgesproken om dit jaar in Europa zo’n 50 Mirai’s te verkopen en dat geldt ook voor 2016. Vanaf 2017 zijn de verwachtingen hoger aangezien er dan in meerdere Europese landen waterstof-tankstations zullen zijn.

Hoe beperkt de verwachting is van Europa, des te ambitieuzer is die in Amerika. Toyota verwacht daar in 2017 al zo’n 3.000 waterstofauto’s per jaar te verkopen. De auto moet  in Amerika zo’n $ 57.500,- gaan kosten. Het is tevens mogelijk om de auto te leasen voor een prijs van $ 499,- per maand en een aanbetaling van $ 3.500,-. In Europa zal de eerste massa-productie waterstofauto € 66.000,- gaan kosten. Het is nog niet bekend of het ook mogelijk zal worden om de Toyota Mirai in Europa te leasen.

De Toyota Mirai staat vanaf september bij de Duitse, Engelse of Deense dealer.