24
februari

Toyota Auris TS gewoon weer met 14% bijtelling in 2015

Toyota brengt de laatste doorontwikkeling van de Auris en de Auris TS mee naar de Autosalon van Genève. Goed nieuws voor de leaserijder want met de komst van deze Japanse hybride is er weer een wagon in het C-segment met 14% bijtelling.

Veel is er niet gewijzigd aan de Toyota Auris. Het exterieur heeft een kleine update gekregen waardoor het design volgens het persbericht nog net iets krachtiger oogt. Ook het interieur is her-en-der aangepast om het geheel nog iets verfijnder aan te laten voelen. Er zijn ook nieuwe motoren beschikbaar voor de nieuwe Toyota Auris. Zowel de dieselmotoren als de benzine motoren hebben een upgrade gekregen. Verder informatie hierover zal bekend worden gemaakt tijdens de Autosalon van Genève.

14% bijtelling

De belangrijkste reden dat Toyota deze update heeft doorgevoerd is natuurlijk omdat de auto nu net buiten de 14% bijtelling valt. Toyota heeft wel een speciale NL-uitvoering uitgebracht met 14% bijtelling. Maar met de komst van de nieuwe Auris zullen er weer meerdere modellen beschikbaar komen met 14% bijtelling.

Meeste mensen kiezen hun leaseauto tegenwoordig op basis van de bijtelling en dat zal Toyota in Q1 2015 wel gemerkt hebben. Met de komst van de nieuwe Auris heeft Toyota hun plekje in het 14% bijtelling segment weer terug gekaapt. Vooral de Toyota Auris TS is een interessante auto voor leaserijder vanwege de lage kosten en de grote hoeveelheid ruimte.

Uiteraard zal de Toyota Auris alleen nog maar dit jaar binnen de 14% bijtelling vallen. Vanaf 2016 wordt het gehele belastingstelsel omgegooid. Tot die tijd kan Toyota en de leaserijder nog profiteren van de fiscale voordelen op de Auris.