08
november

Tesla Model X wederom uitgesteld

Wij zitten al een tijdje met smart te wachten op de Tesla Model X. Helaas is afgelopen week bekend geworden dat het wachten nog iets langer gaat duren. 

Tijdens de kwartaal bijeenkomst van de aandeelhouders wist eigenaar Elon Musk te melden dat we nog even moeten wachten op de Tesla Model X. Het lijkt erop dat hij de auto niet wil aanbieden aan het grote publiek voordat een aantal plooien zijn gladgestreken. In het verleden heeft Tesla natuurlijk al eerder de fout gemaakt om een auto te vroeg op de markt te brengen. Wij denken dat Elon Musk daar van heeft geleerd.

Het uitstel zit de verkoop van de Tesla Model X niet in de weg. De auto is voor het aankomende jaar al uitverkocht. Mocht je dus een Model X willen bestellen dan staat de auto pas in 2016 op de oprit.

Ander nieuws dat naar voren kwam in de kwartaal bijeenkomst is dat de verwachte verkoop van de Tesla Model S voor 2014 is bijgesteld van 33.000 naar 35.000. Dit komt doordat de fabriek in Californie een update heeft gekregen waardoor er nog efficiënter gewerkt kan worden met als resultaat dat er meer auto’s de fabriek uit zullen rollen.

Wat tevens voor een boost in de verkopen heeft gezorgd is de komst van de vier wiel aangedreven Tesla Model S. Door de komst van deze auto denkt Elon Musk volgend jaar op een groei in verkopen van 50% af te stevenen.

Een datum voor de lancering van de Model X is nog niet bekendgemaakt.