19
maart

Tesla Model X komt deze zomer

Begin deze maand werd de elektrische SUV van Tesla al op de openbare weg gespot, vandaag brengt Elon Musk het nieuws naar buiten dat de Tesla Model X deze zomer bij de dealer wordt verwaht.

Vandaag bracht Tesla het nieuws naar buiten dat het een applicatie heeft ontwikkeld die iedere 30 seconden de status van de dichtstbijzijnde superchargers controleert. Hierdoor zou het niet meer moeten voorkomen dat de Tesla bestuurder zonder elektriciteit komt te staan of hoeft te wachten bij de laadpaal. Zoals gewoonlijk wordt deze update OTA (Over The Air) aangeboden. In een wereld waarbij wij inmiddels gewend zijn geraakt aan software updates aan onze telefoon of computer. Is Tesla toch één van de eerste fabrikanten die de uitrol van auto-software op deze manier aanbiedt.

Nadat Elon Musk, eerder deze week bekend had gemaakt dat het iets groots zou aankondigen deze donderdag. Viel dit nieuws een beetje tegen bij de Tesla-fanatici. Toch was er ander groot nieuws te melden. Elon Musk vertelde namelijk, tussen neus en lippen door, dat de Tesla Model X deze zomer verwacht mag worden. Na de laatste update van het merk, was de verwachting dat Tesla Model X pas in Q3 bij de dealer zou staan.

Tevens bracht Elon Musk naar buiten dat de Tesla Model X nog een aantal verassingen voor ons in petto zal hebben. Functies of opties die we nog niet eerder in de show modellen hebben gezien. In Nederland zullen we nog even moeten wachten op de Tesla Model X. Op dit moment worden pas de eerste Tesla Model S P85D afgeleverd aan de gelukkige eigenaren. Met de komst van het Europese kantoor naar Amsterdam, hopen wij dat hier ook verandering in komt.