04
januari

Tesla Model S P85D vs Lamborghini Aventador

Het is zondag, tijd voor wat vermaak. De boog kan niet altijd gespannen staan en vandaar dat wij jullie dit filmpje niet wilde onthouden. Een Tesla Model S die het opneemt tegen Lamborghini Avantador.

De Tesla Model S P85D kan wel eens de meest onderschatte supercar van dit moment zijn. Onderstaand filmpje toont dat wel aan. Beide auto’s hebben even veel pk’s alleen de Tesla is zwaarder dan de Aventador vanwege de extra elektromotor die is gemonteerd om alle vier de wielen elektrisch aan te drijven.

De Aventador heeft het op de eerste meters erg lastig. De ongelimiteerde hoeveelheid aan koppel van de Model S P85D wordt hier pas echt duidelijk. Op het moment dat de Aventador zijn vleugel laat zakken, voor meer downforce, schiet de supercar weg en wint de sprint. De auto’s ontlopen elkaar maar weinig. De Lamborghini is natuurlijk meer een supercar dan de Tesla. Laatstgenoemde weegt ook ongeveer 500 kilo meer dan de Lambo.

Ondanks dat de Tesla het aflegt tegen de Lamborghini, zouden wij ten alle tijden voor de elektrische gigant kiezen. Is het niet vanwege de prijs, die aanzienlijk lager ligt, dan is het wel om het feit dat je zonder problemen op je zakelijke afspraak kunt verschijnen met de Tesla. Dan hebben wij het nog niet eens gehad over de fiscale voordelen.