02
januari

Tesla komt met robotlader

Topman van Tesla, Elon Musk, kondigde van de week aan dat het met een nieuwe lader komt die automatisch verbinding maakt met de auto. 

Musk heeft al bij de introductie van Tesla Model S P85D laten weten dat Tesla bezig was met een nieuw soort lader. Alle voorzorgsmaatregelen werden in de P85D al getroffen. Zo is dit model al voorzien van elektrisch aangedreven sluitklepje voor de connector en de auto kan zichzelf autonoom parkeren. De laatste stap is dus dat de auto zichzelf kan koppelen aan de oplader.

De lader maakt automatisch connectie met de auto zodra deze in de buurt is. De lader komt dan uit de muur en maakt dan verbinding als een stevige metalen slang. Deze nieuwe techniek zal backwards compatible zijn met alle bestaande Tesla modellen. Waarschijnlijk heeft Tesla er van geleerd om nieuwe opties niet beschikbaar te maken op oudere modellen zoals bij de P85D. Dit keer wordt het expliciet genoemd in het persbericht.

Het is natuurlijk wachten tot het moment dat er draadloze laders komen dat zou helemaal ideaal zijn. We weten dat Toyota al enige tijd bezig is met een draadloze lader maar wanneer we deze kunnen verwachten is nog onbekend. Tot die tijd is de robotlader van Tesla het beste alternatief.