18
oktober

Tesla eigenaren ontevreden over Tesla Model S P85D

Vorige week lanceerde Tesla de nieuwe Model S P85D met vierwielaandrijving, autopilot en extra pk’s. Door deze upgrade is de auto alleen nog maar begeerlijker geworden. 

Niet iedereen is even positief over de nieuwe vierwielaangedreven Model S. Een aantal Tesla eigenaren is zelfs heel erg ontevreden. Dat ligt niet aan de nieuwe functionaliteiten want daar zijn ze enorm over te spreken. Waar de eigenaren wel kritiek op hebben, is dat Tesla deze aankondiging zo last minute heeft gedaan.

De eigenaren die klagen, hebben net een Model S gekocht zonder nieuwe functies. Een deel van deze mensen had met alle liefde nog een paar weken gewacht totdat de laatste versie beschikbaar was. De nieuwe functionaliteiten zijn niet backwards compatible en zijn daardoor dus niet op bestaande modellen te monteren.

Normaal gesproken gaat er maanden overheen voordat een gepresenteerde auto ook daadwerkelijk bij de dealer staat. Bij Tesla is dit niet het geval. De Model S P85D was na aankondiging direct te bestellen. De nieuwe functionaliteiten zaten al op de productiemodellen, twee weken voorafgaand aan de lancering.

Tesla is het eerste merk dat tegen dit probleem aanloopt. Bij andere merken is dit niet eerder voorgekomen. Mede omdat er ruime tijd tussen lancering en verkoop zit. Tesla wil op dit vlak ook innoveren en dit soort problemen zijn inherent aan deze vernieuwende processen. Wij begrijpen de teleurstelling heel goed maar juichen deze ontwikkeling binnen de branche toe.

De enige oplossing die Tesla de ontevreden eigenaren kan bieden is de 3 maanden oude Model S in te ruilen voor het allerlaatste model. Helaas is de inruilprijs van de Model S niet echt aantrekkelijk en zullende meeste eigenaren hun auto hoogstwaarschijnlijk niet inruilen. Een duidelijk geval van ‘vette pech’.

Onder de bestaande eigenaren van Tesla is wel een petitie gestart om de nieuwe onderdelen backwards compatible te maken. Of Tesla ook gehoor geeft aan deze petitie is nog onduidelijk. Tesla staat er wel om bekend goed te luisteren naar de fanbase. Wij verwachten dat Tesla bij een volgende lancering wel rekening houdt met dit soort situaties. Voor alles moet een eerste keer zijn.