09
september

Tata Nano diesel, de meest betaalbare diesel ter wereld!

Tata heeft aangekondigd een diesel variant van de Nano op de markt te brengen. Ik hoor jullie denken, Tata? Tata is het moederbedrijf van Jaguar en Land Rover maar hebben ze ook een eigen merk? Jazeker in 2009 lanceerde Tata in India de Tata Nano, een kleine auto die hetzelfde moest betekenen voor India als de Mini voor Groot Brittannië en de Kever voor Duitsland.

Het grootste pluspunt aan de Tata Nano is wel de prijs. Een normale benzine variant van de Nano rijdt de showroom al uit voor +/- € 2.000,-. Wat het daarmee ook de goedkoopste auto ter wereld mag noemen. En de Tata Nano is precies wat je bij de goedkoopste auto ter wereld mag denken. Een heel simpele auto met geen opties, een klein motortje wat je brengt van A naar B.

Tata had de Nano al eerder voorzien van een Bi-fuel motor, die op benzine en aardgas reed maar de nieuwste telg is voorzien van een diesel motor. De reden dat er nu ook een diesel variant van de auto wordt gemaakt is eigenlijk puur en alleen om de verkoopcijfers in het thuisland India een boost te geven. Aangezien de verkopen daar het afgelopen jaar zijn gekelderd en de benzineprijzen blijven stijgen en Diesel een populaire brandstof is in India.

Maar de grote vraag blijft wanneer komt Tata naar Europa toe. De Tata Nano Europe werd al een aantal jaar geleden aangekondigd maar heeft zich nog niet vertoond op de Europese wegen. We snappen dat Tata met deze auto heel India aan een auto wil helpen maar wij zien toch ook zeker een markt in Europa. Misschien is de Tata Nano diesel niet het meest geschikte model in Nederland vanwege de belasting op dieselauto’s. Maar ik kan me goed voorstellen dat oudere mensen die voornamelijk binnen de stads/dorpsgrenzen zich vervoeren geïnteresseerd zijn in een kleine betaalbare auto. Tevens kan ik me voorstellen dat bedrijven waarvan het werkgebied bijvoorbeeld Amsterdam is, dit ook wel een interessant model vinden als bedrijfsauto.