31
januari

Saleen huistuner van Tesla?

Saleen kennen wij als de tuner van Ford Mustangs, maar natuurlijk ook van hun eigen auto de Saleen S7, een ultra snelle sportauto die in 2000 werd geïntroduceerd. Eind vorig jaar kwam daar de aankondiging dat Saleen bezig was met de productie van een elektrische sportauto. Misschien niet direct interessant voor de zakelijke rijder vanwege het prijskaartje wat aan deze auto gaat hangen, maar dit zijn wel de partijen die een kijkje geven in de toekomst van elektrisch rijden.

Sinds eind vorig jaar werd het heel rustig rondom de elektrische sportauto. Tot vandaag, Saleen kondigde namelijk vandaag aan dat ze een sportauto gaan ontwikkelen op basis van de Tesla Model S. Nu weten we dat Saleen in het verleden brute dingen heeft gedaan met een Ford Mustang, dus wie weet wat ons staat te wachten. CEO Steve Saleen zegt het volgende over de nieuwe sportauto die ze gaan ontwikkelen:

Tesla’s values are not a departure from our core values of elite power, style, and performance. I have admired their craftsmanship,” added Saleen. “And now with our upcoming entry into the electric car market with a revolutionary design all our own, we share a desire to also produce vehicles that are not dependent on fossil fuels and which accomplish this fuel independence with a tremendous assemblage of grace and technology.”

“I fully intend to produce one of the most compelling Tesla’s to ever hit the roadway,”

Verdere informatie wordt helaas nog niet vrij gegeven, ook over een eventuele introductiedatum wordt nog nergens gerept. Wij hopen dat dit niet weer een project is dat groots wordt aangekondigd maar waar we uiteindelijk maar weinig van gaan zien.