07
november

Renault Kangoo, je moet er van houden of het gewoon accepteren

Eerder dit jaar kreeg de Kangoo al een nieuw design. Nu komt Renault met de nieuwe TCe motor 115 op de proppen. Een volgens Renault koppelrijke turbobenzinemotor.

Aangezien wij nog niet eerder het nieuwe design van de Kangoo bespraken, leek het ons hoogtijd. Ten opzichte van z’n voorganger is het qua looks een verbetering. Het vorige model Kangoo zag er gedateerd uit dus een nieuw design was wel op z’n plaats. Uiteraard blijft het een auto die vooral praktisch is en waar het niet zo zeer om de looks gaat. Renault heeft de lijn van de Twingo en Clio doorgetrokken naar de Kangoo. Dit is vooral te zien aan de neus van de auto. Uiteindelijk blijft het een auto met vreemde verhoudingen waardoor het een lastig te stylen auto is. Je moet er van houden of het gewoon accepteren.

De nieuwe Energy TCe 115 motor staat garant voor 115 pk en 190 NM koppel. In combinatie met z’n 6-versnellingen zorgt dit voor een vlotte acceleratie. Ook zorgt het nieuwe blok voor minder CO2 uitstoot. De 115 TCe stoot 140 gram CO2 per gereden km uit. De auto valt hiermee wel gewoon in de 25% bijtellingscategorie maar zal toch vaak zakelijk worden gereden en dan hoeft er geen bijtelling te worden betaald.

Wat betreft brandstofverbruik heeft Renault ook z’n best gedaan. Ten opzichte van de 1.6 benzine motor zou TCe 115 22 procent zuiniger moeten zijn. Renault heeft de Kangoo voorzien van regeneratieve remmen en een start/stop systeem wat bijdraagt aan de daling van het verbruik. Volgens de tests zou de Kangoo ongeveer 6,1 liter per 100 km nodig hebben (1 op 16,4). Het is natuurlijk afwachten of dit uit de praktijk ook blijkt.

De Kangoo is in twee uitvoeringen leverbaar, de express en de family. De express is de bestelauto uitvoering, de family is de 5-deurs variant. Wat prijs betreft is de express leverbaar vanaf € 13.390,- ex BPM en BTW. De prijs van de family ligt ongeveer € 10.000,- hoger maar dat is wel inclusief BPM en BTW. De Kangoo met de nieuwe TCe 115 motor staat vanaf begin 2014 bij de dealer.