28
juni

Project Silk Road: Plugin Hybride Supercar

Enige tijd geleden hebben BMW en Toyota/Lexus besloten om samen een sportwagen te gaan maken. Tot op heden was de enige vrucht van deze samenwerking dat de Toyota Verso uitgerust werd met een BMW motor. Dit had nog niets met een sport/supercar te maken. Daar komt nu verandering met de bekendmaking van Project Silk Road 2.

Beide merken gaan hun krachten bundelen met als resultaat een compleet nieuwe plugin hybride supercar. BMW zal de auto hoogstwaarschijnlijk omdopen tot de nieuwe Z7 en bij Lexus gaat de auto de ZC of ZR heten. De nieuwe BMW/Lexus moet de concurrentie aangaan met de plugin hybride van Porsche.

Het mag vreemd genoemd worden dat BMW naast de i8 nog een plugin hybride gaat ontwikkelen. Je zou toch verwachten dat het merk alle ontwikkelcapaciteit inzet op de nu al populaire i3 en i8. Aangezien van het laatstgenoemde model nu al een tekort is.

De specificaties voor Project Silk Road 2 liegen er niet om. De plugin hybride krijgt een 3.0 liter, 6 cilinder en 300 pk tellende motor mee die in het midden van de auto wordt gemonteerd. Dit krachtige BMW blok wordt gecombineerd met een 150 pk tellende elektromotor. Wat resulteert in een gecombineerd vermogen van rond de 450 pk.

Al deze pk’s zullen door een 7 traps versnellingsbak met dubbele koppeling overgebracht worden op het wegdek. De accu’s van de auto zitten verstopt onder de stoelen om een zo goed mogelijke gewichtsverdeling. Er wordt tevens gesproken over carbon keramische remmen en het gerucht gaat dat de auto eventueel wordt voorzien van vierwielaandrijving.

De prijs van deze nieuwe supercar van beide merken gaat rond de € 90.000,- liggen waarmee het voor BMW direct de concurrentie aangaat met de BMW i8. Het duurt nog even voordat de auto daadwerkelijk op de markt is. Hoogstwaarschijnlijk zal de auto pas in 2017 gelanceerd worden, tenminste als niet een van beide partijen voortijdig de stekker uit dit project trekt.

Wij kunnen in ieder geval wel wennen aan de eerste schetsen van deze auto en zijn erg benieuwd hoe de eerste prototypen eruit komen te zien.