05
november

Porsche introduceert de derde generatie Cayenne GTS

Na alle bijtellingsperikelen even iets heel anders. Porsche introduceert de derde generatie van de Cayenne GTS. In vergelijking met de vorige generatie biedt de nieuwe Cayenne GTS meer kracht bij een lager verbruik.

De nieuwe Cayenne GTS met een 3,6-liter V6-biturbomotor is in vergelijking met zijn voorganger met V8-motor 20 pk en 85 Nm sterker (440 pk/600 Nm). Tweee cilinders minder is tegelijkertijd goed voor het verbruik dat volgens zijn makers met 0,9 liter per 100 kilometer is gedaald. Om de prestaties hoef je je geen zorgen te maken, de Cayenne GTS doet de ‘0 tot 100’ in 5,2 seconden en stoomt op de Autobahn vrolijk door tot een top van 262 km/h. Een sportuitlaat zorgt voor een lekkere sound.

Het verlaagde onderstel is voorzien van Porsche Active Suspension Management (PASM). De neus stamt van de Cayenne Turbo, een aantal onderdelen is in contrasterend zwart gespoten en de SUV is voorzien van sideskirts, bredere wielkasten en 20 inch RS Spyder-Design wielen. In het interieur is de lederen bekleding afgezet met alcantara.

Vanaf eind februari 2015 is de Cayenne GTS te bewonderen bij de Porsche-dealer. O ja: 25% bijtelling, he!