16
mei

Porsche 911 e-hybrid op komst?

Porsche biedt op het ogenblik al een aantal modellen aan met hybride aandrijving. Zo kennen we de Porsche Cayenne en de Panamera. De Porsche 918 Spyder is zelfs alleen leverbaar als hybride. Wordt de iconische Porsche 911 de volgende hybride van de Duitse sportauto fabrikant?

Volgens Porsche baas Matthias Mueller wordt er serieus over nagedacht om de 911 om te toveren tot een hybride aangedreven sportauto. De beslissing om dit te doen zal nog dit jaar worden genomen.

Techniek al in huis

De techniek voor een Porsche 911 hybrid heeft het merk in huis dat is bekend alleen is de stap naar een hybride aandrijving niet een brug te ver voor de fans van de 911? Dit jaar ging er al schok door de Porsche 911 community toen bekend werd gemaakt dat de nieuwe generatie 911, die dit jaar gelanceerd zal worden tijdens de Frankfurt Motorshow, voorzien zal worden van een motorblok met turbo. De Porsche 911 staat toch bekend om zijn atmosferische motoren. Daar komt nu dus een einde aan. Alleen de GT3 en de GT3 RS zullen hun atmosferische blok behouden maar dit zijn auto’s die maar voor weinigen zijn weggelegd.

De beslissing die moet worden genomen door het management van Porsche is niet zozeer of maar vooral wanneer de Porsche 911 plugin hybrid op de markt moet komen. Is de Porsche liefhebber wel in staat om in korte tijd af te stappen van zowel het atmosferische blok als wel een overstap te maken naar semi-elektrische aandrijving. Qua snelheid zijn wij van mening dat de Porsche 911 nog krachtiger kan worden dan deze nu al is. Als Porsche het voor elkaar krijgt om het gewicht van de accu’s te beperken en het koppel van de elektromotor weet te maximaliseren dan kan de 911 alleen nog maar beter worden.

Bijtelling Porsche 911 e-hybrid

Wat dit zal doen voor de CO2 uitstoot van de 911 is nog onbekend. Bij de Porsche Cayenne e-hybrid is het gelukt om de CO2 uitstoot te reduceren tot onder de 82 gr/km. Hierdoor hoeft maar 14% bijtelling te worden gerekend over de cataloguswaarde van de Cayenne. Met het oog op de veranderende bijtelling in 2016 zal het onwaarschijnlijk zijn dat de Porsche 911 e-hybrid echt een aantrekkelijke leaseauto wordt. Toch zou Porsche de bijtelling van de Porsche 911 e-hybrid kunnen beperken tot maximaal 15% bijtelling.