11
maart

Overname Leaseplan op handen?

Leaseplan, één van ’s werelds grootste autoleasebedrijven komt misschien in andere handen. Global Mobility Holding, eigenaar van 100% van de aandelen is in gesprek over een mogelijke verkoop van LeasePlan Corporation NV.

Meer dan dat er gesprekken gaande zijn wil Leaseplan niet kwijt. Het feit dat Leaseplan er officieel mee naar buiten treedt geeft wel aan dat de poging serieus moet worden genomen. Met wie er wordt gesproken wordt door Leaseplan niet naar buiten gebracht.

De geruchten gaan dat een groep investeerders onder leiding van pensioenbeheerder PGGM  in de markt is voor Leaseplan. Andere namen zijn Abu Dhabi Investment Authority, GIC en TDR Capital.

Over de uitkomst van de gesprekken is Leaseplan ook erg kort:

De gesprekken zijn nog gaande en kunnen al dan niet leiden tot een overeenkomst. Als financiële instelling met een Nederlandse bankvergunning handelt LeasePlan Corporation onder toezicht van De Nederlandse Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM). Een eventuele verandering van eigendom van LeasePlan Corporation zal worden onderworpen aan de goedkeuring van de mededingingsautoriteit.

Global Mobility Holding, waar Leaseplan onder valt, is voor 50% eigendom van de Volkswagen Groep en de andere helft is in handen van de investeringsmaatschappij Fleet Investment. Leaseplan is op het ogenblik in 32 landen operatief en heeft zo’n 6.500 werknemers. De totale omvang van het wagenpark van Leaseplan wordt geschat op zo’n 1,4 miljoen auto’s. In 2014 was er een nettowinst van Leaseplan 372 miljoen euro.

Lees hier de officiële persverklaring van Leaseplan.