10
januari

Nu al facelift voor Mercedes-Benz A-klasse?

Het huidige model Mercedes-Benz A-klasse kwam in 2012 op de markt. Een openbaring wat betreft uiterlijk, als je het ons vraagt. Het lijkt er op dat Mercedes nu al denkt aan een facelift voor de A-klasse.

De A-klasse werd gespot in Zweden waarbij de voorkant en de achterlichten afgeplakt waren. Alles wijst er op dat Mercedes op korte termijn met een facelift van de A-klasse komt.

Mercedes bracht bij de B-klasse ook al na drie jaar een facelift op de markt. Hoewel het om kleine wijzigingen gaat in het uiterlijk hadden wij verwacht dat Mercedes hier nog even mee had gewacht. De rigoureuze wijzigingen die het model in 2012 heeft ondergaan hebben namelijk hun vruchten afgeworpen voor Mercedes.

Naast de update aan het uiterlijk is het de verwachting dat de auto voorzien wordt van een nieuw multimedia systeem met een groter scherm. Daarnaast zullen er kleine tweaks en verbeteringen worden doorgevoerd aan het uiterlijk.

Wat motoren betreft voorzien wij geen grote veranderingen op stapel. De standaard diesel en benzine motoren die we nu ook al in de A-klasse vinden. Hooguit hebben de motoren een update gekregen zodat ze nog zuiniger zijn en minder uitstoot genereren. Er gaan wel geruchten dat Mercedes met een nog sneller A45 AMG blok gaat komen.

Foto: Carscoops.com