28
maart

Nooit meer te hard met de Intelligente Snelheidsbegrenzer van Ford

Sommige innovaties zijn een uitkomst anderen vallen in de categorie vervelend. Bij de Intelligent Speed Limiter van Ford zijn we er nog niet uit in welke categorie deze valt. 

Auto rijden is vrij zijn. Er zijn al genoeg regels waar we ons aan moeten houden tijdens het rijden en soms heb je wel eens de behoefte om de regels te breken. Ford heeft een techniek ontwikkelt die er voor zorgt dat gedurende rijden op cruise control de auto zich altijd aan de maximum snelheid houdt. Het Traffic Sign Recognition systeem herkent de verkeersborden langs de kant van de weg en geeft deze informatie automatisch door aan de intelligente snelheidsbegrenzer.

Rijdt de auto en 30 km zone in dan wordt de toevoer van brandstof beperkt waardoor de auto langzamer gaat rijden. De rem wordt door de auto niet gebruikt. De intelligente snelheidsbegrenzer werkt tussen de 30 – en 190 km/u. De begrenzer kan ook uitgeschakeld worden en is voorlopig alleen nog maar verkrijgbaar op de Ford S-Max in Groot Brittannië. De Europese verkeersborden worden hoogstwaarschijnlijk nog niet herkent.