21
februari

Nissan Full Electric tijdens AutoRAI 2015

Nissan was tot op heden de grote afwezige bij de AutoRAI 2015. Gelukkig heeft het merk alsnog besloten deel te nemen aan de beurs en wel met alleen maar elektrische auto’s.

Dat Nissan voorop loopt in de ontwikkeling van de elektrische auto dat was bekend. Dat het merk nu heeft besloten om met alleen maar elektrische voertuigen naar Nederlands grootste auto-evenement te komen is een logisch doch opvallende keuze.

Het merk heeft hiervoor gekozen omdat het van mening is dat de Leaf en de e-NV200 meer aandacht verdienen dan de rest van modellen. Dit mag opvallend genoemd worden want Nissan heeft met de introductie van de Pulsar en de nieuwe Qashqai toch voldoende te laten zien op het gebied van auto’s met een ontbrandingsmotor.

Nissan is de enige traditionele autofabrikant die de keuze heeft gemaakt om alleen met een elektrische afvaardiging te komen. Uiteraard zal ook Tesla aanwezig zijn met alleen maar elektrische modellen maar dat merk scharen we dan ook niet onder de traditionele autofabrikanten.

Hopelijk kan Nissan naast de Leaf en de e-NV200 nog wat anders leuks meenemen naar de beurs. Want deze twee elektrische modellen zijn al enige tijd beschikbaar en dus bekend bij het grote publiek. Het zou natuurlijk heel mooi zijn als tijdens de AutoRAI 2015 de nieuwe Leaf zou worden aangekondigd. Mocht dat niet tot de mogelijkheden behoren dan zou het leuk zijn voor het Nederlandse publiek om kennis te maken met een elektrische sportwagen (Leaf NISMO, hierboven afgebeeld) van Nissan zoals we in 2011 tijdens de Tokyo Motor Show.

De keuze van Nissan bevestigd maar eens te meer dat wij in Nederland voorop lopen op het gebied van elektrisch rijden. Het zou mooi zijn als andere autofabrikanten deze trend gaan volgen in de toekomst.