03
oktober

Nieuwe Suzuki Vitara in maart 2015 op de weg

In maart volgend jaar staat de nieuwe Suzuki Vitara bij dealer en is hij te bestellen met een 120 pk benzine- of dieselmotor.

De nieuwe Vitara is 4,17 meter lang en heeft een bagageruimte van 375 liter (1.120 liter met neergeklapte achterbank). Er is keuze uit twee motorvarianten. De 1.6 benzinemotor met 120 pk is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak of een zestraps automaat. automatische versnellingsbak met 6 versnellingen. Voor de veelrijders is er de 1.6 dieselmotor (120 pk).

Het 4×4-systeem AllGrip kent vier standen (Auto, Sport, Snow en Lock) en Radar Brake Support en Adaptive Cruise Control zijn leverbaar. Bij Radar Brake Support wordt door middel van radartechniek de afstand tussen de Vitara en de voorligger gemeten. Indien de afstand zodanig klein is dat de kans op een aanrijding reëel is, waarschuwt de auto de bestuurder met een geluidssignaal en indicatie op het dashboard. Zodra de afstand nog kleiner wordt en er grote kans is op een aanrijding, treedt remondersteuning in werking. In het uiterste geval remt de auto zelfs volledig automatisch.

Begin volgend jaar worden de prijzen en bijtellingstarieven bekend gemaakt.