17
juli

Nieuwe Skoda Superb – Plugin Hybride en 7 procent bijtelling

Tijdens de introductie van de nieuwe Skoda Octavia Scout wist Skoda ons lekker te maken met nog een paar nieuwtjes. Zo werd de nieuwe Skoda Superb aangekondigd en werd er tevens verteld dat de nieuwe Superb wordt voorzien van een plug-in hybride aandrijflijn. Wat de speculaties doet oplaaien voor een Skoda Superb met 7 procent bijtelling.

De nieuwe Skoda Superb modeljaar 2016 is de opvolger van het huidige model dat in 2008 werd geïntroduceerd. Uit de eerste berichten over de nieuwe Skoda Superb blijkt dat de auto voorzien zal worden van de techniek die wij nu ook terug zien in de zojuist geïntroduceerde Volkswagen Passat. Daar komt ook het gerucht vandaan dat de nieuwe Superb misschien wel eens aan de eisen kan voldoen voor 7 procent bijtelling.

Een andere opmerking die gemaakt werd over de nieuwe Skoda Superb is dat deze maar weinig overeenkomsten qua design en en technologie zou hebben met het huidige model. De specificaties van de plugin hybride aandrijving komen overeen met de Passat. Dat betekent dus dat 1.4 TSI benzine motor in combinatie met de elektrische aandrijving garant staan voor 210 pk waarbij 154 pk wordt geleverd door de ontbrandingsmotor en 107 pk door de elektromotor. Het elektrische bereik van de Skoda Superb zal ook ongeveer overeenkomen met dat van de Passat (50 km).

Een gerucht wat nog niet bevestigd kon worden maar wel steeds hardnekkiger wordt is dat er misschien wel een coupe uitvoering van de Superb wordt verwacht. Het model dat een directe concurrent moet worden van de Volkswagen Passat CC zou veel gelijkenissen hebben met de Skoda Vision C concept (zie foto), die eerder dit jaar werd getoond aan de buitenwereld.

Vooralsnog moeten we het met deze geruchten doen, maar één ding is zeker. Bij Skoda staat de aankomende jaren genoeg te gebeuren en de eerste vooruitzichten zijn veelbelovend.