21
april

Nieuwe Private Lease actie Leaseplan samen met AH

Nog precies een week en dan is het mogelijk om bij Neerlands meest bekende grootgrutter een auto te leasen. Vanaf 27 april t/m 3 mei biedt Leaseplan in samenwerking met Albert Heijn de Hyundai i10 en i20 aan via Private Lease.

Leaseplan heeft al enige ervaring met Private Lease acties. Een aantal maanden geleden bracht het merk in samenwerking met Mediamarkt de Fiat 500 tegen een concurrerend private lease tarief op de markt. Deze samenwerking bleek een daverend succes te zijn en smaakte naar meer. Toch heeft Leaseplan er deze keer niet voor gekozen om wederom met Mediamarkt een samenwerking op te zetten maar is verder gaan kijken en is uitgekomen bij Albert Heijn.

Albert Heijn is Neerlands grootste en meest bekende supermarktketen en gaat gedurende de actieperiode de Hyundai i10 en i20 neerzetten in de XL-filialen. De modellen worden tegen erg concurrerende private lease prijzen aangeboden. Zo is de i10 al verkrijgbaar voor € 150,- per maand, wil je een slag groter dan is de Hyundai i20 te leasen vanaf € 200,- per maand. Beide auto’s zijn in verschillende uitvoeringen en kleuren leverbaar.

De Private Lease constructie van Leaseplan behelst alles van onderhoud tot verzekering en zelfs wegenbelasting is meegenomen. Het enige wat niet binnen het contract valt zijn de brandstofkosten. Deze zijn voor rekening van de bestuurder. Voor de aangegeven prijzen mag niet meer dan 30.000 km in drie jaar worden gereden. Wordt er wel meer gereden dan zal de prijs per maand verder oplopen. Het aanbod van Leaseplan Private Lease is erg concurrerend. De andere partijen die private lease aanbieden hebben vaak een soortgelijke prijs per maand maar daar zijn de voorwaarden minder interessant.

Toen wij Martijn Versteegen (Marketing Director van Leaseplan) tijdens de AutoRAI vroegen naar de verwachtingen van deze actie. Toen zei hij dat het lastig te voorspellen is. De vorige acties waren een succes met het aantal inschrijvingen en ook de daadwerkelijke afgesloten private leasecontracten. De Fiat 500 was de afgelopen maanden een van de meest geleasede auto’s bij Leaseplan. Toch waren er nog veel mensen die niet kredietwaardig werden bevonden en zijn er mensen die uiteindelijk toch voor een andere auto hebben gekozen. Bij de actie met Albert Heijn geeft Leaseplan de mensen meer bedenktijd. Hierdoor hoopt de leasemaatschappij dat mensen bewuster nadenken over de keuze voor een private lease contract.