26
oktober

Nieuwe Nissan GT-R is een hybride!

Soms maken wij even een uitstapje maken naar de supercars. Alsmaar schrijven over die zuinige leasebakken gaat op een bepaald moment ook vervelen. Af en toe willen wij gewoon de motor horen grommen en het gaspedaal diep intrappen. Nissan heeft met de GT-R een supercar van formaat. De nieuwste versie wordt zelfs uitgerust met een hybride aandrijving.

De chef van de sportauto afdeling van Nissan in Groot Brittanie James Oliver sprak met Top Gear over de nieuwe Nissan GT-R met modelaanduiding R36. Het nieuwe model zal verrijkt worden met ‘electric power’. Mede door de semi-elektrische aandrijving zal de auto nog rapper zijn dan zijn voorganger.

De ontwikkeling van de GT-R is de afgelopen jaren met een sneltreinvaart gegaan. We zijn nu op een punt aanbelandt dat het tijd wordt voor een volgende generatie van de GT-R . Hybride is overduidelijk de volgende stap voor de Nissan GT-R volgens Oliver. Mede omdat Nissan ook een van de grondleggers van elektrische auto’s met de Leaf.

“We already have the capability in terms of battery production and electric vehicle technology, so I don’t think it’s a great stretch to think a future performance product would have some of that tech incorporated into it,” he added.

“When the R35 launched in 2009 it was a massive leap forward, and we need to make sure when the next generation comes, it’s a similar leap forward. Not just the car itself, but the overall effect for Nissan,” Oliver explained.

De geruchten gaan dat de hybride aandrijving van de Nissan GT-R R36 erg zullen lijken op die van de Infiniti Q80 concept die stond op de Autosalon van Parijs. De Infiniti Q80 concept was uitgerust met een state-of-the-art hybride aandrijflijn. Het 3.0 liter blok met dubbele turbo’s levert in combinatie met de elektromotor 550 pk. De verwachting is dat Nissan dit blok verder gaat tweaken en dan in de GT-R R36 zal monteren.

Toen Top Gear navraag deed over het uiterlijk van de nieuwe GT-R deed Oliver een verrassende uitspraak. De nieuwe GT-R zal lijken op de Nissan Vision 2020 Concept uit het spel Grand Turismo 6. Dit was voor ons de eerste keer dat wij hoorden dat het uiterlijk van een auto geïnspireerd wordt op een concept die wordt gebruikt in een game. In onderstaande fotogalerij kan gezien worden waar Nissan zijn inspiratie vandaan heeft gehaald. De concept ziet er in ieder geval futuristisch uit.

Over de prijs van de Nissan GT-R laat Oliver het volgende los: “the overall approach will be performance on a par with much more expensive cars at a relatively affordable price” Het is natuurlijk de vraag met welke auto’s de nieuwe Nissan GT-R wordt vergeleken. De prijs van het huidige model GT-R ligt rond de 100.000 dollar daarmee blijft het ruim onder de prijs van de concurrentie.

We moeten nog wel even wachten op de nieuwe GT-R. De verwachting is dat de introductie van de supercar van Nissan pas in 2017 of 2018 staat gepland. Tot die tijd krijgen wij eerst nog een upgrade van het huidige model.