25
november

Nieuwe Mégane geen 14% bijtelling

Een aantal maanden geleden vroegen wij ons af wie de  Mégane van de troon ging stoten wat betreft de meest geleasede auto. Nu blijkt dat Renault dit zelf gaat doen. In de top 10 van meest geleasede auto’s van oktober stond de megane nog keurig op de tweede plaats maar na 1 januari 2014 zal de Mégane hoogstwaarschijnlijk snel uit dit rijtje verdwijnen.

Renault heeft namelijk zojuist bekend gemaakt dat de gefacelifte Renault Mégane niet meer beschikbaar is in een 14% bijtelling variant. De reden waarom er nu zo veel Mégane’s rondrijden is doordat het een van de weinige stations uit het c-segment was die beschikbaar was in de 14% bijtelling klasse. Zonde, als je het ons vraagt. In veel gevallen kregen de fabrikanten het wel voor elkaar om de auto aan te passen zodat deze nog in 2014 voldoet aan de CO2 normen. Renault is het helaas niet gelukt.

Wat kunnen we dan wel verwachten? Nou voor net geen 20k staat er een gloednieuwe hatchback authentique voor je klaar. De 4-cilinder 1.2 TC start/stop levert 115 pk. Voor € 500,- extra rijd je weg in de coupe uitvoering van de Mégane en de estate is € 1.000,- duurder dan de hatchback. De eerste diesel begint bij € 26.890,-. Daarvoor krijg je de beschikking over een dCi 110 EDC met automaat en dubbele koppeling.

De authentique uitvoering is standaard voorzien van airconditioning, cruisecontrol en bluetooth. Toch iets meer behoefte aan luxe dan zijn er nog de Expression of de Bose uitvoering  beschikbaar tegen een meerprijs van € 1.700,- of € 2.000,-.

Prijstechnisch blijft de Mégane een interessante auto maar de strijd om de leaserijder lijkt Renault hiermee te gaan verliezen. Uiteraard heeft Renault nog andere ijzers in het vuur zoals de Clio en de Clio estate. Maar die gaan hoogstwaarschijnlijk niet het succes van de Mégane evenaren.