28
juli

Nieuwe Fisker in 2017?

We zien de laatste tijd nog maar weinig Fiskers rondrijden over de Nederlandse snelwegen. Sowieso wordt de auto op dit moment niet geleverd vanwege problemen (lees: faillissement) met de toeleverancier van de accu’s van de auto. Sinds Fisker verkocht is aan het Chinese Wanxiang is de productie dan ook stilgelegd en zijn wij in afwachting van het nieuws dat de productielijn weer wordt opgestart. 

Er gloort hoop! The New Fisker zoals het bedrijf nu heet, heeft namelijk aangegeven dat het in het huidige model zo’n 250 fouten heeft gevonden die waarschijnlijk de reden waren dat er soms wel eens een Fisker Karma in vlammen opging. Deze 250 bugs moeten eerst opgelost worden voordat de auto weer in productie genomen kan worden.

Dit is het eerste bericht sinds tijden dat wij vernemen van The New Fisker en dat is wat ons betreft een goed teken. Waar wij voorheen nog in de veronderstelling waren dat het merk Fisker misschien wel zou verdwijnen net zoals het prachtige Duesenberg, Delorean, Talbot en Saab. Lijken deze berichten toch het tegendeel te bewijzen. Een ander positief teken is dat Fisker in juni een groot aantal vacatures op de website heeft geplaatst.

Naast het opstarten van de productie van de Fisker Karma zijn de plannen om een nieuw model naast de Karma te introduceren ook nog erg realistisch. Of dat dan de Atlantic, Surf, Sunset of een geheel nieuw model gaat worden laat de CEO van Wanxiang in Amerika niet los. Wat hij wel wil benadrukken is dat voorafgaand aan de productie goed gekeken gaat worden met welke partijen The New Fisker gaat samenwerken voor het aanleveren van onderdelen. Vooralsnog is er nog geen exacte datum afgegeven voor de nieuwe Fisker maar dat kan niet lang meer duren.