30
maart

Nieuwe Audi A4 verwacht tijdens Frankfurt Motor Show

Het huidige model Audi A4 is de oudste uit de stal van het merk. De vierde generatie van een van Neerlands meest gereden leaseauto’s stamt uit 2008. De life cycle van de Audi A4 zit echt op zijn einde en is hoog toe aan vervanging.

Goed nieuws voor de mensen die volgend jaar in de markt zijn voor een nieuwe leaseauto. Hoofd Research & Design van Audi, Ulrich Heckenberg, heeft aangekondigd dat het merk tijdens de Frankfurt Motor Show in september de vijfde generatie Audi A4 wereldkundig zal maken. In aanloop naar het evenement zal Audi de sedan  uitvoering van de nieuwe A4 tonen aan de pers.

Weinig is er nog maar bekend over de nieuwe Audi A4. De informatie die er al wel is zijn aannames op basis van de spyshots die gemaakt zijn van de Audi A4. Zo wordt er aangenomen dat deze generatie van de Audi A4 gebouwd wordt op basis van het nieuwe MLB Evo plaform. Dit is hetzelfde onderstel waar de nieuwe Audi Q7 op staat. De eerste versie van het MLB Evo platform is onder meer gebruikt voor de huidige A4, A6, A8 en de Porsche Macan. Voor het uiterlijk heeft Audi vooral gekeken naar de nieuwe TT.

Updated 30 maart 2015

Een nieuwe A4 is belangrijk voor Audi. Toch één van de meest verkochte auto’s van het merk. Het is Audi er daarom alles aan gelegen om de auto een geheim te houden voor de buitenwereld, tot de officiële lancering tijdens de Frankfurt Autoshow in september. Toch lukt dat niet altijd. Vandaag zijn er weer een aantal foto’s online verschenen van de Audi A4 zonder camouflage.  Zo valt er op de foto’s te zien hoe de neus van de nieuwe Audi A4 er uit komt te zien en kunnen wij ook het interieur van de auto aanschouwen.