15
juni

Nieuw snel blok voor de Mini Cooper SD

Alles mag en gaat ook groter bij de nieuwe Mini. Zo ook het nieuwe dieselblok in de Mini Diesel SD.

Twee hele liters krijgt het nieuwe dieselblok van de MINI SD mee in plaats van de 1.5 liter 3 cilinder versie in de MINI One. Mini is verder erg trots dat het nieuwe blok zo’n  170 pk heeft en 360 NM koppel levert. Al dit moois zorgt er voor dat de sprint naar de 100 km/u binnen de 7,3 seconden wordt afgelegd en een topsnelheid van 223 kilometer per uur. Kies je voor een automaat dan ben je 0,1 seconde sneller bij de honderd.

Mini geeft met deze dieselmotor de term snelle dieselmotor een hele nieuwe betekenis. Dit blok is namelijk in veel gevallen sneller dan zijn benzine voorgangers. Toch leuk als je bij het stoplicht staat.

Wat betreft bijtelling is de Mini Cooper SD minder interessant. Tenminste als je op zoek bent naar een goedkoop rijdende betaalbare auto. Door zijn CO2 uitstoot van 106 tot 110 gr/km, afhankelijk van het soort banden dat er onder de auto zit, komt deze ‘hot hatch’ in de 20 procent bijtelling. Ben je op zoek naar een diesel die ook af en toe een lach op je gezicht kan toveren, dan valt de 20% bijtelling van de Mini Cooper SD wel mee.

In juli begint de productie van de nieuwe snelle diesel van Mini. Hij is vanaf heden te bestellen bij de dealer en is verkrijgbaar vanaf € 32.664,-.