30
november

Mitsubishi Outlander PHEV meest verkocht in het vierde kwartaal

De elektrische auto’s en de aanscherping van de CO2 normen zijn verantwoordelijk voor de opleving van de autoverkopen in het vierde kwartaal.

Vooral de Mitsubishi Outlander PHEV en de Volvo V60 plugin hybrid zijn in trek. In totaal moet Mitsubishi nog voor het einde van het jaar 9.000 nieuwe auto’s afleveren. Volvo heeft het iets rustiger en moet er nog voor eind december nog maar 2.000 auto’s afleveren bij de klanten. Daarnaast heeft Volvo ook nog de V40 die de afgelopen maanden in de top van de ranglijsten heeft meegedaan wat betreft nieuwe registraties.

Helaas voorkomt dit niet dat we dit jaar het minste aantal auto’s registreren van de afgelopen jaren. We stevenen af op 395.000 nieuw geregistreerde auto’s dit jaar. Waar we in de hoogtij dagen toch meer dan 600.000 nieuwe registraties per jaar deden. Als deze eindsprint niet was ingezet dan zou het totaal nog veel lager uitgevallen.

Ook de Renault Megané doet het nog erg goed wat betreft registraties. Na 1 januari zal dit voorlopig zijn afgelopen aangezien de deze auto binnen de 20% bijtelling zal vallen. Hierdoor lijkt het alsof iedereen nog nog even snel een nieuwe Renault Megané koopt.

Uiteraard zal dit wederom betekenen dat begin volgend jaar weer geen enkele auto verkocht zal worden. De afgelopen jaren is hetzelfde gebeurt vanwege de aanscherping van de regels. Hoogstwaarschijnlijk zal dit wel de laatste keer zijn aangezien het voorlopig de laatste keer is dat er nieuwe regelingen worden ingevoerd.