08
februari

Mercedes denkt aan X-klasse gebaseerd op Renault Captur

Het succes van de Renault Captur is ook Mercedes niet ontschoten. Mercedes zit er  mede daarom over te denken om een kleine SUV te maken. We kennen natuurlijk de GLA crossover, maar Mercedes wil nog een stapje kleiner. 

Even snel een nieuwe auto produceren zit er bij Mercedes niet in, gemiddeld genomen duurt de ontwikkeling van een auto 3 jaar en misschien is de auto dan al wel uit de mode. Mercedes had al een samenwerking met Renault voor de Smart ForTwo en de ForFour en Renault levert vooral de kleinere motoren in de A en de C-klasse. Dit soort samenwerkingen zie je steeds vaker, BMW levert bijvoorbeeld motoren voor Toyota, Peugeot en Citroen. Met deze kleine SUV gebaseerd op de Renault Captur wordt de samenwerking tussen Renault en Mercedes nog maar eens verder geïntensiveerd.

Deze nieuwe SUV van Mercedes zou de X-klasse moeten gaan heten en moet gaan concurreren met de  nog te verschijnen Q1 van Audi. Mocht Mercedes over gaan tot de productie van de X-klasse dan zouden we deze auto niet eerder dan 2016 bij de dealer mogen verwachten, precies op tijd om de concurrentie met de Audi Q1 aan te gaan.

Opvallend is wel dat Mercedes de afgelopen jaren voor ons gevoel veel meer in de breedte ontwikkeld dan vroeger. Uiteraard bestaat de basis van Mercedes uit de A, de B, de C en de E-klasse. Steeds vaker zien we dat ze zich wagen aan crossovers tussen de verschillende klassen. Mercedes is niet de enige fabrikant die dit doet en het mag gerust een trend genoemd worden, maar toch valt het bij Mercedes meer op dan bij de andere merken. Wij weten niet of het een vooruitgang is voor Mercedes en vragen ons ook af of de introductie van een nieuw segment ook opweegt tegen de kosten?