15
mei

Mercedes Citan krijgt upgrade

De Mercedes-Benz Citan is pas sinds 2012 op de markt maar Mercedes vond het al tijd voor een tussentijdse upgrade. De Citan is tot stand gekomen uit een samenwerking van Mercedes en Renault-Nissan en is familie van de Renault Kangoo. 

Optisch zijn er geen grote wijzigen aangebracht aan de bestelauto van Mercedes maar toch is de upgrade zeker een noemenswaardige verbetering van de auto. Zowel de Citan Tourer als de bestelauto uitvoering van de Citan worden voorzien van nieuwe technieken. Om te beginnen wordt het motorengamma aangepast zodat ze voldoen aan de Euro 6 emissie standaarden. Tevens zal er een nieuw dieselblok beschikbaar komen voor de Citan. Het 1.5 liter dCi blok dat wij kennen van Renault en Nissan. Dit blok is nog wel even onder handen genomen door Mercedes en krijgt het BlueEfficiency pakket mee waardoor de Citan standaard voorzien is van start/stop systeem. Het verbruik van Mercedes Citan is afgenomen en het koppel is toegenomen met 20 Nm.

Op de vernieuwde Mercedes Citan zijn een aantal nieuwe opties beschikbaar. Zo kan ik de bestelbus uitvoering nu ook een tweezits voorbank besteld worden, navigatie, een achteruitrijcamera en een panoramisch zonnedak. Het panoramische zonnedak is ook leverbaar op de Tourer uitvoering van de Citan. Het glazen dak wordt zelfs verlengd zodat de passagiers achterin er ook door naar buiten kunnen kijken.

Veel meer is er nog niet bekend over de bestelauto van Mercedes, wanneer we de auto bij de dealer mogen verwachten is nog onbekend en ook over prijzen is nog niet gesproken.